• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[75] Alfa Romeo 75 by Alfista92

Alfista92

Nowy
Auto
Alfa Romeo 75
Po dwóch Alfach Romeo 33 przyszedł czas na kolejną Alfę tym razem AR75.
Była tania i to widać, ale jest w niezłym stanie blacharskim, jeździ i ma zamontowaną instalację LPG.
Kiedyś straciła wspomaganie, podobno ciekła przekładnia, gość nie mógł takiej znaleźć i zamontował przekładnie bez wspomagania. Przepraszam za jakość zdjęć, robione na szybko telefonem :)

Kupiłem ją, bo zawsze chciałem mieć 75tkę, co się z nią stanie to zależy od tego jak dalej będzie jeździć no i od funduszy, jednak z doświadczenia wiem, że nawet nie mając dużych środków można sprawić by samochód wyglądał nieco ładniej. :) Na początek pójdzie czyszczenie i mycie :P

Zdjęcia powiedzą wszystko

To auto kiedyś było piękne. Sporo pracy przed tobą. Mam nadzieje że autko będzie współpracować. Ciekawe co się kryje pod tym brudem? Wrzuć foto.

Rozpoczęły się drobne prace :)
Na pierwszy ogień idą felgi i polerowanie na lustro :) Już kiedyś robiłem coś podobnego, więc wiem że czeka mnie baaardzo dużo pracy i machania papierem ściernym. Najpierw usunięcie Bóg wie jak wielu warstw lakieru i spray ,,paint killer''

Fajnie że ratujesz klasyka, dużo cierpliwości życzę ;)

75 zawsze jest śliczna ... warto je ratować.

Chciałbym ją uratować, ale powiem szczerze... nie wiem czy się da :) Tzn. zawsze się da, ale czy dam radę z moimi środkami finansowymi ;) Nawet jeśli jej nie uratuję tak jakbym chciał, to na pewno da mi mnóstwo frajdy ;)
Tak zresztą jak moja pierwsza Alfa, której nigdy nie zapomnę ;)

ładna sztuka i widać że w niezłym stanie powodzenia przy odbudowie

Pojawił się jeden problem. Jedna felga okazuje się, że jest szpachlowana na jednym ramieniu... a wtedy nie uzyskam pożądanego efektu... Ma ktoś może jakiś pomysł co można z tym zrobić??

Pojawił się jeden problem. Jedna felga okazuje się, że jest szpachlowana na jednym ramieniu... a wtedy nie uzyskam pożądanego efektu... Ma ktoś może jakiś pomysł co można z tym zrobić??

Olać. I tak są brzydkie i niezbyt okazałe :P

Oryginalne powiadasz... w sumie oryginalne z tego co kojarzę nie były zbyt piękne. Fajnie byłoby jakieś klasyczne Borbety wstawić np. 15 cali :)
No, ale felgi to najmniejszy z moich problemów :P
Nie przemawia jakoś do mnie zupełnie ten lakier... zielony :) hmmm... No, ale taka bella mi się trafiła i muszę udźwignąć ten krzyż :D

Została podjęta decyzja, felgi po prostu zmienią kolor i zostaną polakierowane :)
Na jaki kolor... To wkrótce przedstawię fotki :)
Jedna już schnie, i tak jeszcze trzy muszę zdjąć polakierować itd :)

Amortyzatory
Powrót