• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa romeo 166 przed lift - przycisk od szyby

Sawran

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 20 TS
Witam serdecznie

Szukam przycisku plastikowego od opuszczania/podnoszenia szyby niestety jeden mi pękł przez co nie działa mi przednia szyba pasażera. Może ktoś ma na sprzedaż lub wie gdzie kupić ?

Pozdrawiam

Kup w necie taki od 156 i przerób do 166.To często się psuje a do naszych są drogie i rzadko kto sprzedaje a od 156 pasują i są zdecydowanie tańsze. P+T są takie same i nie ma znaczenia przed/polift.

mozna tez sprobowac naprawic samemu i nieco stabilniej to zakotwic bo i po wymianie moze sie zdarzyc ze koelejny przycisk sie zepsuje (niestety te pstryczki sa delikatne i niejeden mechanik mi juz je uwalil).

najprawdopodobniej ulamały ci sie te male plastikowe "nozki", ja wzialem najmniejsza trytytke i calosc ladnie spialem przez otwory - dziala to bardzo dobrze, nic nie blokuje i co najwazniejsze - nie idzie tego juz zepsuc tak latwo.

Ja mam taki, jak jesteś z Warszawy to mogę Ci oddać za darmo, ew. wysłać na twój koszt.

To ja chciałem też poruszyć przy okazji kwestię przycisków numerycznych na icsie , brakuje mi 2, da się to skądś wziąć?

Jeżeli chodzi o przyciski sterowania szybami, to mam już praktycznie w 95% wymodelowane. Za kilka dni puszczę na drukarkę 3D i bedę testował. Może nie będą idealnie jak ori, ale powinny być wytrzymalsze :) Jeżeli wyjdą spoko, to mogę tego trochę nadrukować :)

Poczekajmy może najpierw na ten efekt "nie będą idealnie jak ori" :)

Ostatnio ktos wydrukował sobie obudowe kluczyka :d Efekt tez był "nie idealny jak ori" był to bardziej efekt "łojezusmaria" :sarcastic:
Przypomne tylko że ori sa podświetlane w nocy.
Połamane przyciski tylko ori. nawet złamany da rade naprawić. Tam filozofii nie ma żadnej. sa dwa bolczyki które sa tak kruche i cienkie , że łamia sie dość łatwo.

Nie wiem jaki problem z tymi przyciskami :confused:,na alegroszu są dostępne.Szczególnie te od prawej strony/pasażera,gorzej jest z tymi od lewej strony szczególnie jak ktoś ma w panelu jeszcze sterowanie lusterkami - ale też można upolować.Należy tylko poświęcić trochę czasu i poszukać.

szczególnie jak ktoś ma w panelu jeszcze sterowanie lusterkami
jeżeli chodzi o sterowanie lusterkami to panel jest wymienny. Cały moduł sterowania lusterkami możesz sobie wyjąc i wymienić. Ja tka robiłem jak dokładałem sobie składanei lusterek. Panel szyb został ten co mam a wymieniłem jedyne panel od lusterek:)

Zgadza się panel od sterowania lusterkami można wymienić,mi poszedł jednak jeden przycisk od szyb i szukałem takiego samego panelu jak miałem.Trochę poczekałem,poszukałem i podzwoniłem po naszych forumowych kolegach i dostałem taki sam jak miałem,kosztowało mnie to grosze ale mam ori a nie jakieś 3D. Zrobiłem tylko przekładke i śmiga aż miło.

#d fajna technologia ale zastosowana tam gdzie nie widać:D Idealny patent to ten zestaw naprawy kierunkowskazów. Wszędzie tam gdzi ejest to na widoku to odrazu kłuje w oczy.

Nie mówię,że to zła technologia ale również uważam,że zastosowanie może mieć tylko tam gdzie nie widać:).
OK.nie piszmy jednak o technologi 3D bo za chwilę moderator wypomni,że nie na temat;)

Ostatnio ktos wydrukował sobie obudowe kluczyka :d Efekt tez był "nie idealny jak ori" był to bardziej efekt "łojezusmaria" :sarcastic:
Przypomne tylko że ori sa podświetlane w nocy.
Połamane przyciski tylko ori. nawet złamany da rade naprawić. Tam filozofii nie ma żadnej. sa dwa bolczyki które sa tak kruche i cienkie , że łamia sie dość łatwo.

Tak się zastanawiam...w mojej obecnej mam 1 przycisk do wymiany...ale w mojej starej już 18 letnia alfa w moich rękach 10 lat już i o wymianie przycisków niema mowy a są oryginalne jeszcze i cały czas używane...Naprawdę niewiem co trzeba zrobić żeby to popsuć...

Mam znajomego, który mówi tak samo :) Nic strasznego nie robiłem z nim, a wygmerał się. Trochę działał, ale w końcu się rozpadł :)

Też nie wiem jak to można połamać przy normalnym użytkowaniu ale zawsze znajdzie sie ktoś z drewnianymi łapami, kto upierdoli nawet blachę pancerną.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót