• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Romeo 166 FL

kamyl

Nowy
Auto
Audi A4, Opel Astra
Witam przymierzam się do zmiany samochodu, może będzie to 166'tka. Mam pytanie na co zwrócić uwagę przy oględzinach samochodu, wiem ze na zużycie materiałów, przebieg, szczeliny i złączenia. Czy w 166 są jakieś newralgiczne punkty, które np ciężko doprowadzić do stanu pierwotnego? No i ostatnie pytanie ile powinna kosztować 166 po liftingu z silnikiem JTD 2.4 20V 175KM, z manualną przekładnią biegów?

Jeśli był podobny temat to proszę o linki

Pozdrawiam
Kamyl

edit: i jak wygląda cenowo wymiana rozrządu i zawieszenia

Ostatnia edycja:
zaniedbana ciezko doprowadzic do stanu pierwotnego bo wymaga wysokich kosztow a cena wpisz w www.mobile.de rocznik auta i silnik i wyskoczy ci ile powinna kosztowac zadbana 166

no tak tylko za samochód z DE dochodzi 18% akcyzy czyli taki samochód może i 45k kosztować, a ja maksymalnie chcę przeznaczyć 35k zł

Na jednym zdjęciu gdzie widać prawy błotnik to mniej więcej w połowie zanika szpara z maską, może tak pada światło ale tyle widzę. Poza tym auto sprowadzone, czyli trzeba odliczyć te 18 % od ceny plus sprzedający jeszcze na tym aucie zarabia, więc za ile ono musiało być kupione? I czy za taką kasę ktoś sprzeda Ci zadbaną 166-tke full opcja i 82 tyś przebiegu?

Moim zdaniem oferta podejrzana, szczególnie przebieg no i bezwypadkowość

Myślę, ze przebieg raczej niemożliwy patrząc na stan fotela kierowcy. Myśle, że przynajmniej o połowę kręcony. Zderzak przedni coś mi nie pasi coś szparki ma za duże.
Kolor auta bardzo ciekawy.

Stan fotela chyba gorszy niż w mojej mającej 240 tysięcy przebiegu :)

na przebieg i tak nie zwracam większej uwagi, bo w naszym pięknym kraju znaleźć coś nie kręconego to cud, dziękuję kolegą za sugestie na temat ww. samochodu

---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 12:10 ----------

może ktoś się orientuję ile kosztuje zadbana sztuka w DE bo rozpiętość cenowa jest ogromna

Za ten silnik, to akcyza 18,6%... Też trochę myślałem, żeby kupić w Niemczech, ale jak przemyślałem tą akcyzę to doszedłem do wniosku, że nie warto.

Amortyzatory
Powrót