[166] Alfa Romeo 166 3.0 V6

Colin

Nowy
Auto
166 3.0 V6 Sportronic Distinctive
Alfa Romeo 166 3.0 V6 Sportronic Distinctive

Dziękuję, postoję :)

Ostatnia edycja:
To ta ze sprzedajemy.pk, o której była ostatnio dyskusja na FB ;) jesteś nowym właścicielem?

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Nie wiem gdzie i kto coś pisał ale jest w moim posiadaniu :)

Cena adekwatna do stanu pojazdu. Tyle że ogłoszenie jest już nieaktualne. Gdybym chciał zrobić post sprzedażowy to wystawiłbym na otomoto ale dziękuję za podpowiedź.

Witamy nowego użytkownika. Tablice busso to po tej renowacji czy przed? Ale faktycznie wyglądasz na "chwilowego" właściciela :sarcastic: nie wróże wątkowi długiej historii :lol:
dawaj coś więcej o aucie i o sobie bo tak zdawkowo jak na otomoto :)

Widzę, że przez 15 lat forum sporawo się zmieniło na niekorzyść, nastąpiły nowe zwyczaje i nawet Pan moderator dorzuca swoje trzy grosze, choć powinien być daleki od trollowania.
Szkoda

Widzę, że przez 15 lat forum sporawo się zmieniło na niekorzyść, nastąpiły nowe zwyczaje i nawet Pan moderator dorzuca swoje trzy grosze, choć powinien być daleki od trollowania.
Szkoda
To nie trollowanie tylko niestety realia...Nie bierz tego do Siebie ani nie obrażaj się. W pierwszym poście napisałeś, że auto jest po pełnej renowacji- z racji tego wypadałoby się pochwalić zakresem prac, jakie zostały wykonane...wymiana części eksploatacyjnych takich jak rozrząd czy zawieszenie to nie renowacja. Wspomniałeś, że zdjęcia mówią same za siebie- tylko, że nic nie mówią...ot czarna, umyta alfa 166 stojąca na placu przed jakimiś warsztatami. Słabo się postarałeś. W dodatku nie opisałeś auta jakoś specjalnie.
Nie dziw się, że jesteś traktowany jak potencjalny handlarz (co nie jest żadną ujmą, każdy orze jak może[emoji6]), skoro auto do niedawna wisiało na portalu aukcyjnym i to za niemałą kwotę. Jeśli sądziłeś, że na samo słowo "busso" będą "ohy i ahy " to trochę nie trafiłeś...
Pozdrawiam i życzę powodzenia w dopieszczaniu 166, bo coraz mniej już nas na drogach.

Wysłane z mojego motorola edge 20 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Dokładnie tak, jak Gregor napisał. To jest dział do prezentacji modeli. Każdy bardzo chętnie obejrzy nową na forum 166. Niestety z opisu wiemy tylko, że 3 litry, ze zdjęć że czarna, przedlift i ładnie spasowana. Pomijam darmową reklamę... Trochę mało :P
Więc albo zrób porządny opis, fotki wnętrza, z zewnątrz (ale nie te z ogłoszenia, tylko swoje) i podziel się wrażeniami z jazdy - albo od razu napisz, że kupiona na handel i tyle w temacie.

Wiadomo już od jakiegoś czasu, że 166 V6 stała się dobrą inwestycją (wreszcie), po tylu latach niedoceniania przez rynek. Kupno takiego auta (tym bardziej w czasie inflacji) jako inwestycja to żadna ujma na honorze, ale nikt na forum nie lubi mydlenia oczu, szczególnie w tym dziale.

Czy dobrze spasowana to bym dyskutował :) najpierw ustalmy czy blachy busso są przed czy po tej renowacji. A takich jak Colin to prze rzeczone 15 lat tu było na pęczki i jak na razie to kolega Colin pięknie wpisuje się w schemat reklamy handlarza :) Ale czekamy, może się mylę :sarcastic:

Wydawało by sie iż wątek taki przyjemny, prosty, że można się podzielić spokojnie kolejnymi modyfikacjami w pojeździe, ale
skoro traktujecie każdego z góry, z założeniem że każdy to miruś handlarz, to żegnam.
Bijcie sobie pianę dalej, życzę wam miłego dnia :)

Nie widzę już fotek (chociaż chyba wiem o którą alfę chodzi, rejestracja busso? - to był to całkiem ładny egzemplarz) i nie widzę żadnych powodów, żeby nie pogratulować autorowi wątku nowego zakupu ale powiedzcie Panowie, żebym doedukował się na przyszłość - co potencjalny handlarz miałby zyskać prezentując tu swój samochód? Chodzi o teoretyczne zbudowanie historii serwisowej i wiarygodności? Może i rzeczywiście niegłupie, nie mam w sobie widocznie genu handlarza bo nawet bym o tym nie pomyślał ;)
Pamiętam, że podobnie odebrana była kilka miesięcy temu prezentacja w tym dziale 4C

To było do przewidzenia :sarcastic: ton pierwszego postu i reakcja na późniejsze taka przewidywalna. Skąd to znamy :lol: przecież wystarczyło wątek rozwinąć, opisać więcej, bardziej jak prawdziwy użytkownik a nie .... handlarz? To wszystko wróciłoby na dobry tor. Ale widocznie mieliśmy rację :) bo autor nawet nie raczył odpisać na proste pytania albo ciut wysilić się w uzupełnieniu historii

ale powiedzcie Panowie, żebym doedukował się na przyszłość - co potencjalny handlarz miałby zyskać prezentując tu swój samochód?

Grono miłośników modelu 166 w Polsce to nie jest jakaś olbrzymia grupa. Stanowi ona jednak grupę docelową takich ogłoszeń, jak "sprzedam zadbaną 166 z busso". Jako, że - strzelam - 80% tej grupy docelowej w PL śledzi ten wątek, to jakby nie patrzeć, jest to idealnie wycelowana reklama w target. Normalnie za coś takiego płaci się gruby hajs, a tutaj patrz - hyc za darmo :D

Niestety/stety ludzie tutaj wchodzący mają nieco większe pojęcie niż zazwyczaj, więc łatwo wyłapują takie akcje jak powyżej ;)

[MENTION=90395]Colin[/MENTION] nie możesz mieć nam za złe tego, że próbujemy rozszyfrować Twój lakoniczny, skopiowany z ogłoszenia opis, skoro nawet nie pofatygowałeś się by zrobić kilka nowych zdjęć Twojego "cukierka" na ponowne powitanie z forum. Nic też nie napisałeś o tej odbudowie w KURO (które swoją drogą dobrze znam, bo poniekąd jesteśmy z tej samej branży). Naprawdę kilku już tu takich było od Twojej ostatniej wizyty, którzy napisali cokolwiek by tylko auto widziało więcej osób, a nagle za kilka tygodni samochód nie spodobał się żonie albo okazał się za duży i ciężko się parkowało i szedł na olx [emoji23]

Także skoro wycofałeś ogłoszenie i zdecydowałeś, że auto zostaje z Tobą, gorąco zachęcam do podzielenia się z nami Twoją 166-tką w szerszym spektrum. Pozdro :)

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót