[166] Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V Zender

Piotrek1

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 156 2x 3.0 V6 24V & Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V & Grande Punto Sport 1.4 16V
Czas na trzecią Alfe ze swojej Scuderii :D która dzielnie od prawie roku wozi moje cztery litery:cool: pewnie wiekszość z Was kojarzy to auto.

3.0
Wydech przelot
Koła Azev 18"
Pakiet Zender
Xenon
DSC09316 (1).jpg

DSC09431.jpg

Untitled-56 copy.jpg

Ciężko nie kojarzyć, przepiękne auto ;)

Opowiedz coś więcej jak wszedłeś w jego posiadanie. To prawda, że samochód był z uszkodzonym silnikiem? Co się stało?

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Ciężko nie kojarzyć, przepiękne auto ;)

Opowiedz coś więcej jak wszedłeś w jego posiadanie. To prawda, że samochód był z uszkodzonym silnikiem? Co się stało?

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

silnik byl ok.po prostu zblokowal go uszkodzony alternator :) po wsadzeniu drugiego wszystko dziala jak nalezy :) a jesli chodzi o moje wejscie w posiadanie tego wozu ,to poprotu obudzilem sie rano i stwierdzilem ze musze ja miec ;)

A, to ty żeś mi ją sprzątnął sprzed nosa :sarcastic:

Piękne auto, cieszę się, że trafiło w dobre ręce. No icw końcu wiem, co było przyczyną niesprawności, gryzłem się tym od dwóch lat. Na pocieszenie po Twoim egzemplarzu kupiłem sobie JTD z Aisinem w takim samym kolorze, ale to nie było to samo :sarcastic:

A, to ty żeś mi ją sprzątnął sprzed nosa :sarcastic:

Piękne auto, cieszę się, że trafiło w dobre ręce. No icw końcu wiem, co było przyczyną niesprawności, gryzłem się tym od dwóch lat. Na pocieszenie po Twoim egzemplarzu kupiłem sobie JTD z Aisinem w takim samym kolorze, ale to nie było to samo :sarcastic:

Widzę że jesteś z Warszawy. Wpadaj na spot

https://fb.me/e/ZpTP9DfC

Jeżeli delegacja nie rzuci mnie w drugi koniec kraju, wpadnę bardzo chętnie :) Dziękuję!

Bardzo fajna 166! Z pakietem zendera i obniżonym zawieszeniem pięknie się prezentuje!
A jak środek? Wrzuć więcej fotek!

Bardzo fajna 166! Z pakietem zendera i obniżonym zawieszeniem pięknie się prezentuje!
A jak środek? Wrzuć więcej fotek!

Dzieki!!obecnie nie mam zadnych zdjec srodka :) ale sa jasne skory z pamiecia,tempomat,multi kiera i manualna skrzynia biegow :) no i niestety klejace sie plastiki...bede musial z tym troche powalczyc w wolnej chwili. staram sie utrzymac ja w jak najlepszym stanie mechanicznym :)

Jest i ona.. Ostatnio SUCZ dostała parę nowych czesci.

Tuleje w zwrotnicy tył
Regeneracja Alternatora
Zbieżność
Nowe opony tył
Wymiana listwy wtryskowej żeby przewod między listwami był z ori zapięciem a nie kombinowany i skręcony na cybanty.
Komplet świec NGK
3 cewki-nowe Bremi
2 laczniczniki elastyczne wydechu-nowe (kwas)
Spinki do progów + ich zabezpieczenie

Nie wspominam już o wymianie kompletnego rozrządu + osprzętu alternatora + olej z płukanka silnika..ale w sumie to było zaraz po zakupie??????

Więcej grzechów nie pamiętam??????

PS. Nie była na żadnych detailingach - czysty przypadek reklamy w tle :)

IMG_20210711_222718.jpg
IMG_20201121_214513.jpg

A co Ty tak daleko od tych ferrari stanąłeś? :sarcastic:

StoSzescSzesc w zasadzie cała zimę stoi w garażu :cool:
Czas wziąć się powoli za wymianę:
-amortyzatorow
-sprężyn
-wysprzeglika
-poduszek amorow
-sprawdzenie w jakim stanie są obecne mocowania tylnych amorkow+ewentualne kupienie dobrych używek i ich wymiana
Ciekawe co jeszcze wyjdzie w trakcie prac:confused:
Parę letnich fotek :D

Untitled-20 copy_93281610561286.jpg

Untitled-19 copy_93281607000348.jpg

DSC_0334 2.jpg

Niedługo zapewne będą zamienniki na forum, może warto poczekać? :)
Obserwuj w dziale 166.

cos wiecej w tym temacie?:cool: bo pewnie minie jeszcze dobry miesiac zanim zacznie sie to robic :D wiec a noz-widelec :D

Czytaj techniczny. Będą nowe poduszki. Już niebawem :)

Świetna 166, świetny kolor. Jeden z 3 moich ulubionych w palecie 166. Fajnie wygląda na tych Azev-ach. Osobiście podobają mi się bardziej niż Zendery.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego motorola edge 20 przy użyciu Tapatalka

Świetna 166, świetny kolor. Jeden z 3 moich ulubionych w palecie 166. Fajnie wygląda na tych Azev-ach. Osobiście podobają mi się bardziej niż Zendery.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego motorola edge 20 przy użyciu Tapatalka

Jak kiedyś fundusze pozwolą to może się ją cała polakieruje - bo przydałoby się.. Ale na chwilę obecną bardziej skupiam się na mechanice niż wyglądzie. Dzieki za dobre słowo poZderki
!

Trzymam kciuki za robotę :) Nie ma co czekać do wiosny, zakładaj graty, pojeździmy sobie trochę po Grochowie ;)

Trzymam kciuki za robotę :) Nie ma co czekać do wiosny, zakładaj graty, pojeździmy sobie trochę po Grochowie ;)

jutro bede znal ostateczna cene sprezyn :D ale tak czy siak i tak je wezme ..wiec w zasadzie mialbym juz caly mandzur zeby wrzucic na gablote :P

Amortyzatory
Powrót