• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Alfa Romeo 159 SW by LukeMazur

Eco drivingu nie było ;D normalna jazda non stop wyprzedzanie cieżarówek, autostrada 140-160, około 8,5h Mchawa - Dziedno 700km w tym autostrad było z 200km. W pewnym momencie było 4,7 ;D Najlepsze ze zgadzało sie z tankowaniem, zrobione 1600km, poszło zbiornik i 10l.
Więc tak wygląda spalanie samochodu bez klapek, bez DPF'a, z poprawionym tylko seryjnym programem, który ma juz napewno ponad 300tys km. Bo to co na blacie nie wierze jakies 100kkm trzeba dodać;D (Dwumasa, turbo jeszcze ori )

Pozdrawiam!

Widać wywalenie DPF, EGR korzystnie wpływa na spalanie. U siebie to samo zauwazyłem.

A ceny paliw to żyją własnym życiem. Najtaniej w weekend tankowałem w Gorzowie i Kutnie, po 4.28 (Statoil i BP). U mnie w mieście 4.40 :S

No takie ceny mamy niestety. Pocieszam się, że najwyższe to i tak chyba w Płocku gdzie Orlen pod nosem ;)

Co do spalania to wyszło Wam konkretne. W trasie faktycznie do osiągnięcia. Jeżdżąc tylko i wyłącznie po zakorkowanej Łodzi niestety 10-12 i niżej nie da się zejść. No, ale wątek o spalaniu jest gdzie indziej, więc kończę offtop :P

Zalałem toto do poprzedniej Alfy 1.9 16V i chodziła ładnia, na pewno ładniej niż moja obecna na Gulfie :)

Ostatnia edycja:
Taka piękna, wyjątkowo śnieżna zima w tym roku :D przynajmniej sprawdziłam nowe opony, które spisują się rewelacyjnie :)

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Ale słoneczna niedziela, idealna na przejażdżkę też miała miejsce :D

attachment.php

attachment.php

Załączniki

• 2(2).jpg
    2(2).jpg
    127.3 KB · Wyświetleń: 374
  • 5(2).jpg
    5(2).jpg
    224.1 KB · Wyświetleń: 372
  • 4.jpg
    4.jpg
    96.4 KB · Wyświetleń: 375
  • 6.jpg
    6.jpg
    130.6 KB · Wyświetleń: 377
  • 7(1).jpg
    7(1).jpg
    119 KB · Wyświetleń: 372
Na drugim to chyba za pług robiła ;)
Sympatyczne zimowe fotki.

Pyśka się dziś troszeczkę przewietrzyła i poćwiczyła kondycje śmigając po serpentynkach :D

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Załączniki

• 13.jpg
    13.jpg
    282.7 KB · Wyświetleń: 525
  • 20.jpg
    20.jpg
    99.4 KB · Wyświetleń: 517
  • 21.jpg
    21.jpg
    248.3 KB · Wyświetleń: 521
  • 22.jpg
    22.jpg
    206.5 KB · Wyświetleń: 525
Niby Rzeszów niedaleko a ja już od jakiegoś czasu na letnich śmigam, nawet mi przez myśl przechodziła wycieczka w Bieszczady - chyba jednak póki co odpuszczę :D

Teraz juz pusciło, i sam nie wiem czy nie założe do 159 letnich 17;)
Jutro odbieram z malowania ;)

Amortyzatory
Powrót