• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Alfa Romeo 159 SW by LukeMazur

Wygląda pięknie, ale szczerze...nie polecam. Miałem w poprzednim aucie Audi A3 gwint z Eibacha ProStreet -70mm i było tragicznie - jedynie co to fajnie wyglądało i nie trzeba było odejmować gazu na zakrętach (kilkukrotnie aż zaświecała mi się kontrolka z poziomu oleju silnikowego :P). Poza tym najbardziej polecane są same springi z Eibacha model ProKit -30mm - wizualnie lepiej niż seria a komfort porównywalny. Nie mniej jednak forumowicz Ciapol z tego co czytałem ma gwint chyba Supersporta i sobie chwali, a gleba - bezcenna :D

auto piękne jak zwykle, foty mega zwłaszcza w takim towarzystwie;)

kolega z SP photo czyli Sebastian i jego brat Łukasz (lukasz_po nick na forum;)
Goscie naprawde maja do tego talent a do tego robia to z przyjemnoscia i usmiechem na twarzy;)
Na weekendzie sesja i filmik w Wysowej na grillu, gdzie bedzie widac moja Belle aktualnie a zmieniło sie dosc duzo;)

Na dziś dzień zostało zrobionych parę rzeczy:
-przyciemka tyłu,
-Sprężyny APEX -30mm,
-klapa tylna bez chromowych napisów
-przednie elementy chromowe na czarny mat;)
W teorii to na tyle, a w praktyce wygląda to tak:
Wysowa-0011.jpgWysowa-0016.jpgWysowa-0037.jpgWysowa-0051.jpgWysowa-0053.jpgWysowa-0054.jpgDSC02376.jpgDSC02377.jpgDSC02380.jpgDSC02394.jpgDSC02395.jpgDSC02396.jpgDSC02397.jpg

W swojej takich zmian bym nie dokonywał ale podoba mi sie właśnie za tą " inność".Jestem ciekaw jak wygląda bella równo z przodu, jaki ma po zmianach " wyraz pyska":cool:,złagodniała czy jeszcze bardziej wkur.....ona;)?Szacunek za pójście własną drogą.Pozdrawiam.

Ciekawe to chromowanie.Oklejałeś ?

Jednak Apex.Duzo taniej niż eibach ? Sporo ci w dół poszła jak na -30,chętnie zobaczę zdjęcie typowo z profilu.

Dystans 5mm i będzie bajka.

Auto świetne.

Fajnie oklejone elementy chromowane z przodu, ale... czemu okleiłeś znaczek?

Jestem ciekaw jak wygląda bella równo z przodu, jaki ma po zmianach " wyraz pyska",złagodniała czy jeszcze bardziej wkur.....ona?

Napiszę ci że we wstecznym lusterku wygląda jak na moje oko bardzo agresywne, jak to kumpel określił "jedziesz VW widzisz taką w lusterku i myślisz - mam przeje....ane :P"
To czarne malowanie do jasnego lakieru i przyciemnionych szyb zrobiło z Balli Łukasza małego bandziora :)
Pozwolę sobie nawet wkleić fotkę z trasy
r3y5.jpg

bella ryje beret:) aczkolwiek ja bym spróbował Luke znaczka tego co u mnie "wyjazdowego" czarno- srebnego:) jeszcze lepiej by przód wyglądał

Łał nie źle to wygląda. Jeszcze czarne felgi i dach...

Dzieki wszystkim za dobre słowo, po takich refleksjach aż człowiek się pali do dalszego modzenia! ;)

Przód nie jest oklejany, tylko pomalowany strukturą do plastiku. Dostałem od kolegi Belfera jego stary grill bardzo zmęczony i udało się takie coś rozkminic;)

Z tym wyjazdowym znaczkiem właśnie będe ogarniał;)

Teraz jeszcze uzupełnić ubytki w mocy (jakiś porządny program) i będzie fajnie;)

Apexy 550zł z przesyłką, mogłem mie Eibachy za podobna cene ale musiałbym czekac do 5 sierpnia...

Ostatnia edycja:
Ostatnio wymieniony rozrząd i olej na Valvoline Maxlife 5w40, wszystkie filtry górne wahacze.

No i ten czas nastał ;) zimowe 16" come back, do tego sprezyny przód powrót na ori i róznica pomiedzy ori (czarne) a APEX (żółte)
WP_20131109_002.jpgWP_20131107_001.jpg

Jak to z autami bywa zmieniają właścicieli. Tą ślicznotkę, odziedziczyłam po bracie :D Co prawda pozabierał co lepsze i zostawił mnie z powyższymi 16", ale nie ma co narzekać :D Z racji, że mamy już czerwiec i na zimówkach już się dalej jeździć nie dało nadszedł w końcu czas kupna felg ( co prawda planowanych od marca xD ). Padło na 17", ponieważ jeden wydatek, związany z kupnem opon, miałam już z głowy :)
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• WP_20140606_002.jpg
    WP_20140606_002.jpg
    77.8 KB · Wyświetleń: 405
  • WP_20140606_009.jpg
    WP_20140606_009.jpg
    98.8 KB · Wyświetleń: 453