• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Alfa Romeo 159 - Diavolo Rosso - 3.2 V6, Q4, AF40

ciśnienie sprężania - 10 barów
bieg jałowy jest ok - pojawiło się raczej bulgotanie
czasów otwarcia nie znam.

odczucia - cóż. Auto nie jest wystrojone, jeżdżę delikatnie - w zakresie od 2000 do 3000 obrotów; monitoruję AFR - w tym zakresie jest ok.
zauważyłem, że jak chciałbym trochę mocniej wcisnąć, to pojawia się wypadanie zapłonów (na 4ym cylindrze) - AFR wpada w bardzo bogato.
Zamieniłem miejscami cewkę i świecę - i wciąż wypadanie zapłonu pojawia się na 4ym.

Podejrzewam, (a właściwie to mam nadzieję) że jest to kwestia mapy ECU, ale dla pewności, chcę jeszcze zamienić miejscami wtryskiwacze - bo może po prostu wtryskiwacz nie wyrabia.

Dodatkowo pojawiło się trochę oleju w dolocie - podejrzewam, że odma nie daje rady. W końcu była projektowana do mniejszych przepływów. W związku z czym zamówiłem pokrywy od camaro, gdzie te kanały odmy są dużo większe. A jak to nie pomoże, to mam już przygotowany zestaw oil catch tanka.

Amortyzatory
Powrót