• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] ::Alfa Romeo 159 3.2 V6 Q4::

Proporcje identyczne jak do wspomagania, 1:10.

Dystansy dojechały :)

231.jpg

Szkoda tylko, że sprężyny wciąż w pudełku... :(

Jakie w końcu zamówiłeś? Moje też czekają na założenie od jakiegoś czasu, ale jakoś nie ma kiedy się za to zabrać :)

Powiedzcie mi bo się nie znam... :)
530 zł za wymianę sprężyn i geometrię to dużo czy masakryczne dużo? A może ok?

No więc wziąłem się dziś na przekladkę kół, przy okazji sprawdziłem jak wygląda dystans 17mm na tyle... Jak narazie na standardowym zawiasie...
304.jpg

Raczej nic z tego nie będzie.

Na przodzie natomiast zauważyłem rysę na tarczy:
305.jpg

Ta jest po lewej stronie, po prawej też widać ale nie tak głęboko.. Od czego to może być? Tarcze i klocki mają parę miesiecy... To raczej nie jest normalne?

Dystanse najprawdopodobniej pójdą w świat.. :(

Teoretycznie to może być źle dobrany zestaw (tworzywa, z jakich wykonano tarcze i klocki). Te rysy powoduje brud, który dostaje się między klocek a tarczę, na to nic nie poradzisz.

Dobra, eibachy na aucie:
375.jpg

Myślę, że usiadło bardzo przyjemnie. Jeszcze jakby z ten centymetr ubyło po ułożeniu to byłoby idealnie.
376.jpg

Zdjęcia jak zwykle kiepskie, ale robione zdemontowaną sprężyną..
Ale jeździ się świetnie, żałuję, ze tak późno się zdecydowalem...
377.jpg

Siedzi ładnie, pewno jak pojeździsz troszku to się jeszcze uklepie. :D

Elegancko :D

Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka

Elegancko :D

Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka
Heh wiem:p
Ale zeby nie było tak miło... Jesli ktoś łudził się jak ja, że płacąc za usługę w ASO, płaci się za jakość...pora zweryfikować swoje poglądy.

Wczoraj odebrałem autko z FCA BB przyjechalem do domu i czuje, ze coś śmierdzi.. Okazalo się ze osłona tylnej tarczy była wykrzywiona i ocierała o tarczę.. Ladnie sie zagrzała bo chwila minela zanim to namierzylem i zanim znalazlem pirometr... A i tak pokazal około 100stC.. Takze musialo ladnie trzeć. - zwlaszcza, ze wracałem "niemiecką autostradą";) Myślę OK, można zahaczyć, nie zauważyć...

Dzis kolega mi dzwoni ze widział na parkingu jak mi coś wisi przy prawym przednim kole... Co sie okazalo:
412.jpg

Przewód luzno sobie lata, wtyczki brak... Ale...
413.jpg

Przewód hamulcowy tez wypięty z uchwytu... Pewnego dnia ladnie bym sie zdziwił jakby się przetarł... Zwlaszcza, że nie latam powoli...

Także wyskrobalem maila, zobaczymy co odpiszą... Najgorsze, ze stracilem do nich zaufanie.. Przecież nie będę jezdzil po 100km do mechanika..nosz kur.... :/

"Prawdziwa" prawda o ASO. Płaci się kapuchę za partaczenie. Całe szczęście, że zauważyłeś.

Jesli ktoś łudził się jak ja, że płacąc za usługę w ASO, płaci się za jakość..
Niestety to już dawno nie prawda. Teraz raczej jest odwrotnie, bo nieautoryzowane zakłady muszą dbać o renomę, żeby mieć klientów, a ASO klientów będzie miało zawsze (chociażby tych z gwarancją).

Całe szczęście, że zauważyłeś i że nic Ci się nie stało, bo trochę popłynęli z fuszerką.

Czy ma znaczenie to ze napisy sa do gory nogami na sprezynach po montażu?

Patrząc na zdjęcia sprężyn trochę postów wcześniej, to one nie są symetryczne. Ale czy ich odwrotny montaż ma znaczenie to nie wiem.

Amortyzatory
Powrót