• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Romeo 156 FL vs GT

P

Paweł24

Guest
Jako, że cały czas aktywnie szukam 156 po FL w sedanie i nie mogę znaleźć nic ciekawego naszła mnie myśl, że w sumie za podobne pieniądze można kupić ładną GT. Wyposażenie w standardzie jest naprawdę imponujące. Wadą są co prawda tylko 2 drzwi i widoczność z tyłu, ale Design samochodu to wszystko nadrabia.

Zastanawia mnie natomiast jak z awaryjnością samochodu. Czy zawieszenie jest tak samo słabe jak w 156? No i jak z cenami części? Czy jest duża różnica?

Proszę o Wasze opinie:)

Nie uważam się za eksperta. Ale to wszystko jest identyczne. GT bazuje technicznie na 147 i 156. Więc koszty eksploatacyjne są identyczne jak z ww modelami.

ciut więcej pali (masa) , jak wygląda GT każdy wie :) , czerwone są zarezerwowane dla gejów (autorytet forum tak twierdzi...) , widoczność do tyłu - mało istotne , szukaj wersji z parktronikiem - nigdy nie udało mi się dotknąć czegokolwiek zderzakiem

2.0JTS w GT ma 2 katy i 4 albo 5 sond lambda - w 156 jest zdaje się nieco taniej w tej kwestii ...no i najważniejsze - jeżdżąc GT wydasz dużo więcej na kolacje w towarzystwie pięknych kobiet ;)

awaryjność - kompletnie nic mi się nie psuło

156 vs gt

gt to troche 156 a troche 147 nic innego zawieszenie płyta itd gt i 156 wspolne wiem tylko od mistrza w tej dziedzinie ze sztywna jest gt dosc no i co za tym idzie...ale prywatnie dla mnie jako uzytkownika 156 sedan kto wie czy gt nie jest praktyczniejsza pod niektorymi wzgledami ma dzielone oparcie i duzy otwor zaladunku a i bagaznik nie najgorszy ...

Obserwator737 masz pw:)

Odnośnie koloru, to nie wiem co za "autorytet" to pisał, ale minimalnie minął się z prawdą;)

odpisano - check PW :)

---------- Post dodany o godzinie 21:45 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:44 ----------

no popatrz; ciekawych rzecz o swojej orientacji seksualnej mogę się na forum dowiedzieć...

to nie moja opinia (jakoś tak mam że lubię modelki płci żenśkiej :) ) - przytoczyłem jedynie to co czytałem na forum :)

---------- Post dodany o godzinie 21:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:45 ----------

aha , o tych siedzeniach - 156 sedan rzeczywiście dali ciała , w GT masz składaną kanapę 2/3 - 1/3 plus tunel i podłokietnik , auto ma 3 zagłowki z tyłu czyli 5 osób w dowodzie rej.

jest dłuższe od 156 , siedzi się niżej , zawieszone jest też niżej i twardziej - co za tym idzie zupełnie inaczej można nią wchodzić w zakręty :)

Amortyzatory
Powrót