[156] Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V

Piotrek1

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 156 2x 3.0 V6 24V & Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V & Grande Punto Sport 1.4 16V
Witam!Przedstawiam wam moja kochanke :P ktora jest juz ze mna 4 lata.Samochod kupiony bardzo zaniedbany przez poprzedniego wlasciciela, poobcierany dookola i juz troche zgnity :)..i pewnie gdyby nie ja to juz bylby dawno na zlomie :P bo watpie ze komus chcialoby sie wywalic tyle kasy na to zeby wlozyc w stara bryke :).Po zakupie autko stalo pod domem i czekalo na nowy lakier zrobienie progow i pare drobiazgow ktore ja upiekszyly :) ale wszystko zostalo juz porobione i jest cacy :) po kilku latach spedzonych razem autko wyglada tak :)

Załączniki

• IMG_1763[1].jpg
    IMG_1763[1].jpg
    61.8 KB · Wyświetleń: 2,037
  • IMG_1812[1].jpg
    IMG_1812[1].jpg
    96.9 KB · Wyświetleń: 2,066
  • IMG_5396-4[1].jpg
    IMG_5396-4[1].jpg
    121.7 KB · Wyświetleń: 2,212
  • 2012-09-28-920.jpg
    2012-09-28-920.jpg
    144.2 KB · Wyświetleń: 1,894
  • 2012-09-28-917.jpg
    2012-09-28-917.jpg
    139.8 KB · Wyświetleń: 2,051
  • IMG_1769[1].jpg
    IMG_1769[1].jpg
    61.4 KB · Wyświetleń: 5,252
  • IMG_1773[1].jpg
    IMG_1773[1].jpg
    105.2 KB · Wyświetleń: 8,158
Nie no bardzo ładna, po dobrych drogach musisz latać skoro tak nisko i felgi na oko 18 cali
I mam pytanko o dolot, daje coś czy tylko wygląda??????????

ona wiecej stoi w garazu :) wyjezdza tylko w ladne dni a w zime wogole nie jezdzi :) po dolocie nie odczulem w sumie zadnej roznicy :)

Zacna sztuka, chyba była warta takiego dopieszczenia;)

Te felgi z GT bardzo jej przypasowały. 18" w 156 to odpowiedni rozmiar, aczkolwiek opony dałbym o te 5 wyższe. Obejrzałem trochę dokładniej na tegorocznym Forza Italia i miałem okazję trochę pojechać za tą 156 - wydech całkiem przyjemny ;)

hehe :) oponki sa w sam raz :) bo profil 45 bylby troszke balonem do 18 ;p wczesniej mialem 17 od GT ;p

No to już wiem skąd ta pomyłka. Jakby nie patrzeć - piękna sztuka. Tym bardziej że uratowana i doprowadzona do takiego stanu.

ona wiecej stoi w garazu :) wyjezdza tylko w ladne dni a w zime wogole nie jezdzi :) po dolocie nie odczulem w sumie zadnej roznicy :)

Domyślałem się że tak odpowiesz jeżeli chodzi o jeżdzenie
Co do dolotu to chodzi mi taki po głowie, ale już drugi raz słyszę że on tylko wygląda a nic nie daje to chyba zaniecham kombinowanie

Co do dolotu to chodzi mi taki po głowie, ale już drugi raz słyszę że on tylko wygląda a nic nie daje to chyba zaniecham kombinowanie
Slyszalem, ze wywalenie tej puszki przy dolocie (rezonator szmerow bodajrze) poprawia wrazenia akustyczne.
Wracajac do tematu to piekna sztuka. Moja tez planuje na czarno przemalowac i 18' szprychy zalozyc.

Damian, zgadza się, jeśli chcesz sobie posłuchać a nie zależy Ci na cyferkach to wywal ten tłumik na dolocie, sprawdzałem to w Corolli E9 i tam 1.6 16V zaczęło brzmieć jak prawdziwe WRC:)
Na temat Piotrka auta się nie wypowiadam bo wszystko co ciekawe obgadujemy na spotach:)

To pozwolisz grzybek że ja się wypowiem:o
Cieszy na pewno zdrowe podejście i determinacja młodego pasjonata i prawdziwego fana marki w doprowadzaniu V6 do stanu w którym Alfa teraz się znajduje:rolleyes:
To się ceni!
Co do samej 156V6 to jest.......hmmmm:confused:mógłbym jej słuchać co dzień:P

Super - tyle mogę powiedzieć. Zdjęcia też fajne :)

Wito chodzi Ci o turbo diesla? juz montuje w bagazniku :P

chodzi mnie o najprawdziwsze turbobenzine v6 bo niewierze że o tym nie myślałeś :P
wstaw fotki jak wyglądała przed Twoim dotykiem to bedzie widać ogrom prac w które nią włożyłeś

- - - Updated - - -

chodzi mnie o najprawdziwsze turbobenzine v6 bo niewierze że o tym nie myślałeś :P
wstaw fotki jak wyglądała przed Twoim dotykiem to bedzie widać ogrom prac w które nią włożyłeś

aa i jeszcze te tarcze od roweru pasowałoby zmienić na coś bardziej męskiego przy tej feldze :D

wszystko w swoim czasie zolnierzu :D

- - - Updated - - -

dorzuce fotki slabej jakosci jak wygladala po zakupie.na zdjeciach nie widac jaka byla zaniedbana :DZdjęcie006.jpgZdjęcie017.jpgZdjęcie018.jpgZdjęcie044.jpg

Amortyzatory
Powrót