• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Alfa Romeo 156 2.5 V6 Busso

sewi

Nowy
Auto
Giulietta QV, GTV
Cześć,
Jakiś czas temu kupiłem zaniedbaną alfkę, ale tematy raczej proste do ogarnięcia. W końcu wylądowała na warsztacie i efekty końcowe mnie cieszą :-).
Chciałbym podzielić się z wami małą foto relacją. Tak z grubsza to remontu doczekała się skrzynia (miałem drugą w zapasie, ale też kulała), wymieniono rozrząd, silnik wyciągnięty to od razu regeneracja rozrusznika i alternatora, wszystkie wahacze, amortyzatory i sprężyny, hamulce z przodu, chłodnica wody, termostat, zbiorniczek wyrównawczy, świece i ogólnie mały detailing silnika.

AWP_20171102_11_22_07_Rich.jpgIMG_0487.jpgIMG_0488.jpgIMG_0489.jpgIMG_0494.jpgIMG_0516.jpgIMG_0521.jpgIMG_0527.jpgIMG_0528.jpgIMG_0534.jpgIMG_0537.jpgIMG_0541.jpgIMG_0544.jpgIMG_0549.jpgIMG_0564.jpgIMG_0580.jpgIMG_0614.jpg

Piękna robota. V6 wygląda imponująco !!!
Bawię się z przywróceniem życia 156 v6 i mam pytanko o kolektor(listwę) paliwowy. Dałeś to do ocynkowania na złoto?Moje są trochę zaśniedziałe i coś z tym muszę zrobić.
Poza tym gratulacje :)

156 v6 to już powoli klasyk, a przynajmniej youngtimer :)
Twoja prezentuje się świetnie i widząc, jakie masz podejście jestem pewien, że z czasem będzie wyglądała jeszcze lepiej!

Gratuluje i powodzenia przy dalszym dopieszczaniu!

Piękna robota. V6 wygląda imponująco !!!
Bawię się z przywróceniem życia 156 v6 i mam pytanko o kolektor(listwę) paliwowy. Dałeś to do ocynkowania na złoto?Moje są trochę zaśniedziałe i coś z tym muszę zrobić.
Poza tym gratulacje :)

Dzięki. Tak, tam jest ocynk na listwie paliwowej.
W sumie to nie chciałem za bardzo kombinować, bo nie wiedziałem jak to finalnie wszystko wyjdzie. Wyszło ok ;-)

156 v6 to już powoli klasyk, a przynajmniej youngtimer :)
Twoja prezentuje się świetnie i widząc, jakie masz podejście jestem pewien, że z czasem będzie wyglądała jeszcze lepiej!

Gratuluje i powodzenia przy dalszym dopieszczaniu!

Moja niestety dokonuje żywota. Efekt kryzysowych 2 lat i narosłych zaniedbań w konserwacji karoserii. Jakby ktoś potrzebował taką na części z dobrym silnikiem, różnymi dodatkami, ale rozjechaną karoserią, to..zapraszam. Strasznie żal mi ją wysłać na złom, ale jeśli nie znajdzie się nabywca do piątku 19.01, to pojedzie. Skasowano moje konto z lat 2007-10, więc nie mogę wkleić linków. Można zobaczyć ją googlując allegro i nr aukcji 7075462370.

Amortyzatory
Powrót