[156] Alfa Romeo 156 19 JTD

uniafan94

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.9JTD 1999r.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Witam wszystkich !!

Właśnie pozwoliłem sobie na zakup swojego pierwszego auta. Jest to Alfa Romeo 156. Kupiłem ją od mamy po oczywiście niższej cenie ;) Wiem wszystko co było robione w tym aucie i nie bałem się wydać na nie swoje pieniądze. Jest to egzemplarz z 1999r ma przejechane trochę powyżej 161tys. km. Jak w tytule jest to silnik 1.9 JTD 105km. Jak widać na zdjęciach auto by trzeba pomalować tylko jeszcze nie wiem czy całe czy tylko poszczególne elementy... I mam też pytanie do was czy ten kolor to Rosso Proteo 195/A ??

2012-12-28 13.06.45.jpg2012-12-28 13.06.56.jpg2012-12-28 13.07.10.jpg2012-12-28 13.07.35.jpg2012-12-28 13.08.41.jpg

- - - Updated - - -

Zderzak z przodu jest w stanie takim jaki jest ponieważ garaż w którym stało auto był odrobinę za krótki i nie raz się uderzyło ;)

Ostatnia edycja:
Mam nadzieję, że Twoja mama puściła Ci ją za symboliczną złotówkę ;)
Co do lakieru, to wygląda na rosso proteo, ale dla pewności możesz sprawdzić na naklejce kod lakieru :)
Jeśli chodzi o zderzak i za krótki garaż, to zawsze można sobie zamontować ogranicznik na podłodze garażu jeśli nie ma się wyczucia ;) nie trzeba by było malować zderzaka :P

Oby Ci się dobrze sprawowała :)

- - - Updated - - -

W sumie jak nawet poniosłeś "normalne" koszty zakupu, to będziesz bardziej o nią dbał ;)

Dałem za nią 4tys. wydaje mi się, że to dobra cena ;) A mama kupowała inne auto to nie chciałem żeby tylko ze swojej kieszeni dawała.

To w porządku ;) Masz pewne auto i pomogłeś mamie ;)

Kolor bardzo ładny ;) Wg mnie lepiej ją całą pomaluj, nie będzie różnic w odcieniu ;)

I to kolejna Alfa, którą widzę, że ma inaczej niż u mnie wyświetlany przebieg, tutaj cały ekran się świeci, a u mnie tylko cyfry:

Uploaded with ImageShack.us

I tak się zastanawiam od czego to zależy?

Kolego troszkę dopieszczenia i będzie ładnie widzę że kolega z mojej okolicy skąd dokładnie jesteś?

Wg mnie lepiej ją całą pomaluj, nie będzie różnic w odcieniu

Jak reszta lakieru jest w porządku, to po co wpi***lać się koszty :)
Odcień można dobrać komputerowo :D A kolega młody jest, więc może być u niego ciężko z groszem na malowanie całej bryki, bo za pewne jeszcze się kształci i nie pracuje-przynajmniej tak mi się wydaje :)

I tak się zastanawiam od czego to zależy?

Od konstrukcji wyświetlacza przede wszystkim :)

tak jak wyżej majątku nie dałeś , dobrze bo po rodzinie , autko bardzo fajne na pewno ci posłuży przynajmniej wiesz co było robione , trochę kaski i chęci i doprowadzisz ja do fajnego stanu , tomek w sumie nawet fajnie to wygląda , ja mam tak samo założyciel tematu cyferki czarne i podś zielone

tomek w sumie nawet fajnie to wygląda , ja mam tak samo założyciel tematu cyferki czarne i podś zielone

Ja to się zaczynam zastanawiać czy ten wyświetlacz nie jest po jakiejś modyfikacji poprzedniego właściciela bo w każdej Alfie jaką widziałem przebieg był podświetlony tak jak u Ciebie Damian i u uniafan94 ​ale bardzo mi się to podoba :D

Amortyzatory
Powrót