• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] ALFA ROMEO 155V6 ( foty,historia, technika, dyskusje )

róznice były tylko w wposażeniu

Szczerze mówiąc, to nie wiem czy był SPORT w V6, ale w rzędówkach zawieszenie było niższe o 2 cm i przekładnia kierownicza inna, o krótszym przełożeniu. Przed FL była to Formula/Silverstone, która dodatkowo miała chłodnicę oleju, gdzie zwykła niestety nie, a po FL wersje sport to wersje SPORT.
Aktualnie mam zwykłą 155 1.8 8v z 1994r. , oraz 155 2.0 16v SPORT z 1996r. Różnica w wysokości widoczna jest gołym okiem. 155 V6 mam niestety tylko na Eibachu, wiec jest jeszcze niższa.

Szczerze mówiąc, to nie wiem czy był SPORT w V6, ale w rzędówkach zawieszenie było niższe o 2 cm i przekładnia kierownicza inna, o krótszym przełożeniu. Przed FL była to Formula/Silverstone, która dodatkowo miała chłodnicę oleju, gdzie zwykła niestety nie, a po FL wersje sport to wersje SPORT.
Aktualnie mam zwykłą 155 1.8 8v z 1994r. , oraz 155 2.0 16v SPORT z 1996r. Różnica w wysokości widoczna jest gołym okiem. 155 V6 mam niestety tylko na Eibachu, wiec jest jeszcze niższa.

Z tą przekładnią też nie do końca... Mój rocznik 92, w eperze identyfikowany jako wersja 2.5 V6 super miał przekładnie kierowniczą o dłuższym przełożeniu. Zmodyfikowałem i założyłem nową z krótszym. Także co mieli to montowali ;) Co do zawiechy jest jeszcze fabryka ale nie mam porównania. Raczej wysoko stoi.

Przed FL była to Formula/Silverstone, która dodatkowo miała chłodnicę oleju, gdzie zwykła niestety nie, a po FL wersje sport to wersje SPORT.

Przedlift 2.0 8v miał chłodnice oleju :P

Z tą przekładnią też nie do końca... Mój rocznik 92, w eperze identyfikowany jako wersja 2.5 V6 super miał przekładnie kierowniczą o dłuższym przełożeniu. Zmodyfikowałem i założyłem nową z krótszym. Także co mieli to montowali

Zasadniczo przedlifty miały dłuższe przełożenia,zmiana nastąpiła w polifcie,ale żeby to dobrze rozkminić wystarczy zajrzeć do epera.Włosi robili takie zmiany,że się w pale nie mieści.Potrafili zmienić piny w lampce schowka.

Moja 155 to właśnie wersja Sport . Wyślę wam zdjęcie faktury na której jest napisane co w tym wyposażeniu było w cenie.

Jesli mowimy o tej samej, czerwona 97r to widzialem ogloszenie na ang portalu, ale wlasnie juz zniknelo.

To jednak nie ta o ktorej ja mysle.

Panowie szukam rozpórki kielichów do V6. W necie się zdarzają ale nigdzie nie są opisane jako pasujące do V6. Czy rozpórki od innych wersji silnikowych pasują? Ktoś ma coś na zbyciu?

Panowie szukam rozpórki kielichów do V6. W necie się zdarzają ale nigdzie nie są opisane jako pasujące do V6. Czy rozpórki od innych wersji silnikowych pasują? Ktoś ma coś na zbyciu?

o ile pamietam te z rzędówek nie pasują do v6
pozdr

w

Amortyzatory
Powrót