[155] Alfa Romeo 155 2.0 8v 1994r

Loganek owszem, byle nie w dizelku.
Na jednym ze zdjęć zderzaka widać kawałek psa. Czy ty uderzyłeś w psa i on się zaklinował w pękniętym zderzaku i jeszcze tego psa nie wyjąłeś?

To jest właśnie jedyny ( i ostatni) DIZEL w domu [emoji6] tak sie wabi mój owczarek niemiecki [emoji23]
223.jpg

Ostatnia edycja:
A gdyby tak rzucić to wszystko i wziąć Logana w dieselku?

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

No napewno takie akcje dają do myślenia. Zaczynasz sie zastanawiać czy jest sens urabiać się po łokcie dla 24 letniego auta- a może trzeba było kupić 40 letnie bo czasowo i kosztowo by pewnie wyszło podobnie ale „wartość” o wiele większa ;)
Złota rada dla tych co zaczynaja swoją drogę z naprawą takich aut: używane dzwudziesto-kilku letnie części należy kupować w cenie złomu ( kg x 0,40 gr) bo i tak je trzeba zawsze regenerować [emoji23] a to juz nie jest tanie. No i coraz częściej trudno o warsztaty które podejmą sie napraw.

Moja potrzebowala 5 miesiecy, myslalemnze to maly rekord bedzie..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie ogarniam tematu już całkiem. Odebrałem auto i przejechałem ok 15 km, zawracałem i po wbiciu wstecznego tak jakby zapiął sie inny bieg. Koła zablokowane, brak reakcji na pedał sprzęgła- wciągali go na rolkach na lawetę. Brak słów, nawet juz sie nie denerwuje. Jutro zobaczymy co „spece” powiedzą.

Nie ogarniam tematu już całkiem. Odebrałem auto i przejechałem ok 15 km, zawracałem i po wbiciu wstecznego tak jakby zapiął sie inny bieg. Koła zablokowane, brak reakcji na pedał sprzęgła- wciągali go na rolkach na lawetę. Brak słów, nawet juz sie nie denerwuje. Jutro zobaczymy co „spece” powiedzą.
pewnie gamonie załozyli skrzynię z podciąganym wstecznym a to wtedy skutkuje takimi hecami

zmień warsztat albo kup drugą skrzynię,będzie szybciej i taniej

w Vkach od 1996 i chyba w dilslach była już inna skrzynia ale wydaje mi się że w TSach też takie były mozliwe że w 2 litrach

Kupiłem skrzynie do 8v bo od 16v nie pasują. Nie mam u siebie podciąganego wstecznego, nie wydaje mi sie żeby gościu aż tak nie ogarniał tematu jak miał starą skrzynię na wzór.

Kupiłem skrzynie do 8v bo od 16v nie pasują. Nie mam u siebie podciąganego wstecznego, nie wydaje mi sie żeby gościu aż tak nie ogarniał tematu jak miał starą skrzynię na wzór.

Ja kiedys przerabiałem temat skrzyni w 155 i tam jest róznica w wałku posrednim i tez analizowalismy co by sie stało żeby podmienić skrzynię i wyszło na to że zblokuje biegi przy próbie wrzucenia wstecznego albo go wcale nie będzie

Tylko ze wsteczny był. Kilka razy tym autem cofaliśmy.
Zreszta ja sie nad tym nie będę doktoryzował - oddałem firmie więc albo zrobią albo zwrot pieniędzy.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót