• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[147] Alfa Romeo 147

daniel94

Nowy
Auto
Brak
Witam, jestem na forum już jakiś czas i chciałem pochwalić się moja Alfa. Jest to mój pierwszy samochód, oglądałem wiele innych aut ale od początku zakochałem sie w Alfie! Auto jest krajowe kupione w polskim salonie w 2004r. 1,6 bez wariatora. Na obecna chwile ma 185 tys.km przebiegu. Mam ja od ok 4 miesięcy, na obecna chwile zrobiłem wszystkie filtry i olej. Rozrząd był robiony przy 165 tys na co mam wszystkie faktury ( poprzedni właściciel wszystko robił w ASO) wiec myślę ze jeszcze jest czas na jego wymianę. Niestety naprawy wymagały progi, to największy wydatek jak do tej pory. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, Jazda to czysta przyjemność!

Załączniki

• SAM_0559.jpg
    SAM_0559.jpg
    80.1 KB · Wyświetleń: 85
  • SAM_0561.jpg
    SAM_0561.jpg
    95.7 KB · Wyświetleń: 81
  • SAM_0562.jpg
    SAM_0562.jpg
    93.7 KB · Wyświetleń: 90
  • SAM_0564.jpg
    SAM_0564.jpg
    86 KB · Wyświetleń: 87
  • SAM_0566.jpg
    SAM_0566.jpg
    74 KB · Wyświetleń: 95
  • SAM_0568.jpg
    SAM_0568.jpg
    45.1 KB · Wyświetleń: 78
  • SAM_0557.jpg
    SAM_0557.jpg
    79.4 KB · Wyświetleń: 76
  • SAM_0558.jpg
    SAM_0558.jpg
    105.2 KB · Wyświetleń: 74
I kolejna w Rosso :) Dbaj o nią, a na pewno się odwdzięczy.... na zdjęciach bardzo ładnie się prezentuje. Nie mam uwag... nom może ta naklejka :D

Naklejka została po poprzednim właścicielu, muszę się jej pozbyć ale obawiam sie ze zastanie ślad...

Faktycznie Rosso to piekny kolor dla alfy 147:) wlasciwie to dla kazdej :D Naklejka, hmm, tez mysle ze chyba jednak nie bardzo pasuje. Ogólnie prezentuje sie super nawet nie rzuciła mi sie w oczy ta straszna koza:D moze akurat tak zdjecia wyszly fajnie, ale jest mega fajna:) No i kolejny kolega blisko mnie ! Bielsko, mam racje??:D trzeba w koncu pomyslec o jakims ,,mini zlocie,, :D ...moze powiedz co nie co jakie masz plany na przyszlosc jakas lotka, przyciemnianie szyb czy cos :D czekamy na relacje, pozdrawiam!!:)

Naklejkę nagrzej suszarką i wtedy ściągniesz. Znacznie ułatwia pracę. Ewentualnie gdyby zostały jakieś ślady to benzyną wszystko zmyjesz nie szkodząc dla lakieru :) Również jestem strasznie ciekawy planów :D Chociaż Bella jest piekna samo w sobie, a przynajmniej cholernie fotogeniczna :D Na ślunsk tuż aż tok dalyko ni mom :3

Bardzo ładna, również jestem za zdjęciem naklejki :D Bardzo ładny kolorek, przydałyby się jakieś 17stki i będzie miodzio:victory:

Coś o tym wiem, samochód od października a felgi dopiero niedawno kupiłem choć cały czas były w planach :D
Ale te co pokazałeś raczej bym odradzał, to jest chińszczyzna bo one nie wychodziły w rozstawie 5x98, lepiej kupić używane oryginalne :)

Osobiście nie kupowałbym felg na alledrogo takich jak wrzuciłeś pod linkiem. Bałbym się że będą się wyginały od samego ciężaru samochodu :D Choruję na punkcie tristarów i w przyszłości takie na bank u mnie wylądują. Jeśli nie podoba Ci się nic z felg oryginalnych (w co wątpię) to zawsze możesz zainwestować w śruby pływające i wtedy masz znacznie większy wybór :D

Dziś pozbyłem się naklejki, nie było problemu, zrobiłem tak jak radziliście, suszarka i benzyna na koniec:)

Załączniki

• DSC_0128[1].jpg
    DSC_0128[1].jpg
    113 KB · Wyświetleń: 45
  • DSC_0129[1].jpg
    DSC_0129[1].jpg
    82.6 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Od razu lepiej :D Teraz aż się prosi o jakąś konkretną nakładkę na wydech i będzie cacy :cool:

Fajna Alfa ;) Po zdjęciu naklejki fajnie jest :)
Pomyśl kiedyś nad lotką ;)
Bezawaryjności życzę zajrzyj do mojej 147mki ;)

Z tego co się orientuję to ktoś z forum wykonywał końcóweczki. Całkiem nieźle to wyglądało.... Jutro usiądę to może podam konkretnie jak znajdę :)

W ostatni weekend Alfa zagościła na zlocie NJBB (Nocna Jazda Bielsko-Biała) w Andrychowie. Zdjęcie z foto relacji... Ps. chętnie wybrał bym się na jakiś zlot Alfacholików, ale niestety w okolicy cisza... :/

Załączniki

• 317a5e13a030e340ff95076ba387c8e6.jpg
    317a5e13a030e340ff95076ba387c8e6.jpg
    221.2 KB · Wyświetleń: 31
Po czasie....

Witam dawno nic nie pisałem w temacie Alfy ponieważ czasu brak praca całymi dniami i tak dalej. Ale to nie znaczy ze u Alfy cisza a wiec tak, w ostatnim czasie zostały wymienione drążki stabilizatora (pojawiły się drobne stuki) kolejna rzecz to "słynny" termostat (nie domykał sie i alfka nie mogła sie zagrzać) + nowy płyn chłodniczy. Jezeli chodzi o sprawy mechaniczne to tyle. Przed zima zapewniłem jeszcze Belli dach nad głowa i pojawił sie garaż, plus drobny Włoski detal :P

Załączniki

• DSC_0002[1].jpg
    DSC_0002[1].jpg
    84.7 KB · Wyświetleń: 22
  • DSC_0003[1].jpg
    DSC_0003[1].jpg
    90.4 KB · Wyświetleń: 19
Amortyzatory
Powrót