• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo 147

• Autor wątku Autor wątku Grzegorz83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
silnik 115KM.. ciekawe dlaczego ta pokrywa bezpieczników ma inny kolor, zawsze były w takim samym kolorze jak boczki i schowek, a przy jasnym wykończeniu szły białe zegary, przy ciemnym, czarne.. co do wytarć to zależy kto jak samochód używał czy czyścił wnętrze, niektórzy mają skórę jak papier ścierny i pot też niszczy plastik, lepiej zwrócić uwagą na pedały i siedzenia ale przebieg mały jak na diesla.. najważniejszy i tak jest stan samochodu, a nie to co licznik wyświetla.. co by nie mówić z zdjęć bardzo ładny samochód z kilkoma znakami zapytania

Ostatnia edycja:
Witam

Znajomy mi podesłał fotki 147 do oglądnięcia możecie po zdjęciach stwierdzić jakieś jej wady?

kierunki chyba powinny być żółte.. ale tak naprawdę to nie ma się do czego przyczepić, nawet żaden element nie odcina się kolorystycznie

to prawda, wycieraczka zepsuta no i komora silnika wypucowana wszelkimi plakami i czernidłami.

A co sądzicie o liczbie poprzednich właścicieli? Bo parę osób np słysząc że auto miało 3 właścicieli odrazu je przekreśla i nie wiem jak na to się zaopatrywać

A co sądzicie o liczbie poprzednich właścicieli? Bo parę osób np słysząc że auto miało 3 właścicieli odrazu je przekreśla i nie wiem jak na to się zaopatrywać

ja uważam, że dużym minusem jest fakt, że im więcej ludzi jeździło tym gorzej np: ze sprzegłem. Każdy inaczej dusi samochód i zmienia biegi, a co za tym idzie szanuje samochód..

Opcji jest kilka. Może być tak, że ten drugi bądź trzeci kupił, dowiedział się, że ma do wymiany amorki i sprężyny. To go zniechęciło i opchnął po pół roku użytkowania. Inny przypadek to nagły brak kasy bądź przypływ gotówki i przeskok na coś innego. Im dłużej ktoś jeździ tym więcej teoretycznie się dowiemy co było robione. Najważniejsze aby mieć pełną dokumentację z kilku poprzednich lat co na pewno rozjaśni co działo się z samochodem.

podobno gwarantowana bezwypadkowość i przebieg...

to tak po troszku opowiem :
zderzak tył dziura
przód lakier sredni szpachle widac
dzwi tył P wgniotka
L błotnik przyrysowany
sprzęgła brak
kiera wyjechana gałka guma na pedale sprzęgła fotel od kierowcy to samo (auto 158tyś km)
poduszki wstawione na sztuke od pasazera odpadła zaślepka tak nas przywitalo auto w srodku
poduszki pod silnikiem wywalone(maski nie otwierałem szkoda czasu i słow rozmowy ze sprzedajacym )
dach w innym odcieniu ...
ogólnie to własciciel stwierdził ze odda auto za darmo jak sie mu udowodni ze przebieg jest wiekszy ;)

Witajcie.
Ja również od ponad dwóch miesięcy szukam 147. Przymierzam się w weekend aby podjechać kawałek od siebie w celu zobaczenia jednego samochodu (notabene w komisie "Superalfa"). Zastanawiam się jednak nad jedną rzeczą: samochód jest podobno bezwypadkowy, wyposażony w kolorową nawigację. Czy taka opcja wyposażenia nie powinna mieć kierownicy ze sterowaniem radiem?
Pozdrawiam.

Witajcie.
Ja również od ponad dwóch miesięcy szukam 147. Przymierzam się w weekend aby podjechać kawałek od siebie w celu zobaczenia jednego samochodu (notabene w komisie "Superalfa"). Zastanawiam się jednak nad jedną rzeczą: samochód jest podobno bezwypadkowy, wyposażony w kolorową nawigację. Czy taka opcja wyposażenia nie powinna mieć kierownicy ze sterowaniem radiem?
Pozdrawiam.

Też kiedyś myślałem, że skoro jest navi, to musi być "ośmioprzyciskowa" kierownica, ale się myliłem;) Okazało się bowiem, że wielofunkcyjna kierownica była opcją niezależną od navi (jednakże gdy ktoś zamówił navi, to kiera miała wspomnianych 8 przycisków, natomiast bez navi miała ich 6). Zdarzają się egzemplarze z navi i kierownicą "sześcioprzyciskową", ale to świadczy o dodaniu "fabrycznej" navi już poza fabryką (co się z powodzeniem udawało w 147 przy STOSUNKOWO niewielkim nakładzie sił i kosztów).

Stary, poproś sprzedawce o numer VIN auta i sprawdz sobie w komputerze wszystko o tym samochodzie.

Jest jakaś stronka, która pozwala na sprawdzenie VINu w Alfie, czy trzeba go sobie samemu rozszyfrować? Szukałem w google, ale strony, które wyszukał są nie aktywne.

Amortyzatory
Powrót