Alfa Romeo 147 . Zakup

• Autor wątku Autor wątku xxmacq93xx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Bocian dobrze prawi :) Na forum jest duzo studentów pracujących którzy mają alfy i żyją. Wiadomo, że może się zdażyć cos takiego jak mi, że bierze olej i żeby sie tego pozbyć to potrzebuje ok 1500 zł. Teraz tyle nie wyłoże ale na wiosnę tak. I się zrobi. Zawias niby drogi ale nie ma tak, żeby nagle poszło Ci całe zawieszenie, robi sie dane elementy. Napewno dasz rade, ale jedna rada:) Zostaw sobie ok 2000 po zakupie, serio, serio. Bo tu rozrząd, tu mogą byc świece, olej, filtry, a w między czasie coś Ci wyjdzie to, żebys mógł zrobić.

ja studiuję dizennie, dorabiam jak się da i mnie stać na utrzymanie alfy. Ostatnio wydałem pare stów na zawieszenie, przedziurawiła się tez rura od turbiny. Było trochę wydatków ale nie narzekam. Wolę włożyć coś kasy do alfy niż przepić to w klubie albo przejeść w pizzerii

Bocian oleje i filtry zamawiałem u Pablo z naszego forum i jak sprawdziłem ceny tych części w internecie to powiem Ci że wyszło mi taniej u niego z przesyłką za pobraniem a paczka miala jakies 8 kg więc wydaje mi się nikt mnie nie "rąbie " :)

Nie słuchaj opinii innych. Ty masz tym jeździć i tobie ma to sprawiać przyjemność.
A jeśli chodzi o usterki to przejedź sie po mechanikach i zobacz ile tam stoi bezawaryjnych VV i japończyków.
Daj znać jak poszło.

Bocian oleje i filtry zamawiałem u :)
no fakt - tu muszę nieco skorygować
bo ciężko równać jak nie piszemy dokładnie o producentach itp
bo nawet na samym oleju można zrobić różnicę nawet kilka dych

niemniej jednak - te "graty" mnie kosztują mniej ( i też są markowe i dobre )

ale to akurat pierdoła

To był mój pierwszy zakup bo alfe mam od niedawna a wolałem poradzić się i wydać może wiecej ale być pewnym że będzie si :) Teraz się uczę i czytam dużo na forum wiedz bede miał więcej wiedzy na temat alfy tak myśle ;)

witam,
podlacze sie pod ten temat.

Widzialem ostatnia taka alfe

http://www.forum.alfaholicy.org/kupic_nie_kupic_auta_z_ogloszen/59011-alfa_147_z_warszawy.html

i jakos nie daje mi ona spokoju. Widac polknalem bakcyla :)

Podzwonilem troche po serwisach i wydaje sie ze sprawa jest do ograniecia kosztem calkiem przyzwoitym, jezeli oczywiscie nie bede korzystal z ASO, za orygnialny licznik z montazem powiedziano mi 2500-3000 zl wiec szkoda gadac :(

Jezeli alfa bedzie mnie kosztowac powiedzmy 13 tysi to co zainwestuje w nia to moje, bo jestem realista i zdaje sobie sprawe ze i tak bede musial pewne rzeczy zrobic.

Poza tym widzialem juz kilka uzywanych samochodow i ta w srodku jest bardzo przyzwoita, zawieszenie tez w dobrym stanie (bylem na szarpakach).

JEdynie co mnie matwo to fakt ze troche nie byla jezdzona. Pol roku w komisie to jednak troche czasu jest. JAkies uwagi ?

Amortyzatory
Powrót