• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Alfa Romeo 147 TEST ZEGARÓW

Flexy147

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark
Cześć wam, posiadam AR 147 1.6 T.Spark z 2005 roku, pomyślałem sobie że fajnie by było jakby podczas przekręcania kluczyka (albo jakoś inaczej) wykonywał się test zegarów. Czy orientuje się ktoś czy można taki trick jakoś wykonać? Interesuje mnie tylko i wyłącznie AR 147, nie 159 lub inne Pozdrawiam :)
EDIT: Zależy mi na ustawieniach samochodu, nie jestem za tym aby dokładać specjalny moduł :)

Ostatnia edycja:
Siema, jest taka możliwość. Jak odbiorę samochód od mechanika, to może zrobię zdjęcia i pokaże Ci jak to wygląda.

Świetnie, miło z Twojej strony, powiedz mi tylko czy do tego jest potrzebny jakiś moduł czy ustawiasz to poprzez odpowiednie naciskanie wyszczególnionych przycisków typu: SET albo coś? :)

Ojciec mój zaprojektował moduł i podłączył go. Będę widział się z nim na święta, to dokładnie zapytam. Może poproszę go, żeby udostępnił schemat.

Kurczę, bardziej zależałoby mi aby nie dodawać modułu do mojej Alfy, obawiam się o elektrykę pojazdu. Skoro da się wytworzyć to modułem to raczej Alfa sama w sobie tego nie ma :/

No masz rację, elektryka tego pojazdu to dramat. Gdy komputer wykrywa ingerencję, to zaczyna mrugać licznik kilometrów, nie działa podświetlenie kierownicy i tylne szyby. Ale i z tym można sobie poradzić, tylko czy warto. To bajer, który szybko się nudzi.

No właśnie, może i masz rację. Chyba nie warto ingerować w elektryke tego pojazdu. Jakby dało się takie coś wywołać zwykłymi ustawieniami z poziomu kokpitu to śmiało ale grzebanie w elektryce kompletnie mi nie leży

Może by można było zapożyczyć procedurę startu z innego modelu Alfy i dograć ją do softu. Wiem, że takie próby ktoś robił w starszej Audi A3 z powodzeniem. Ale to zaś drogi interes pewnie by był.

Hmmmm... warto się nad tym zastanowić :) Muszę posprawdzać ceny takiego zabiegu

NIe ma możliwości uruchomienia czegoś takiego w sterowniku, jedyną opcją opłacalną budżetowo jest moduł pod OBD. Koszt z tego co pytałem ze 2 lata temu - około 200zł.

Amortyzatory
Powrót