• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[147] Alfa Romeo 147 ROSSO

ladna;) no i ulubiony mój kolor;) tylko ta naklejka moim zdaniem nie potrzebna bo zakłoca linie, moje zdanie;) po za tym piekna;)

Alfa na sezon letni przygotowana, w sumie to już od tygodnia :o
attachment.php

Wczoraj rozebrałem boczek od strony kierowcy, coś w głośnikach przerywało i co jakiś czas robiło się spięcie i tylko ta strona.
Wystarczyło wyczyścić kostkę która łączy się z drzwiami.

Te niby głośniczki przy klamkach to tylko atrapa:confused:
Jest jedna kostka żółta, właśnie na wysokości klamki, która nie jest podłączona, a każda rzecz działa.
u was też tak jest, od czego ona może być?

Mam w popielniczce kabel z możliwością podłączenia np. telefonu, a dopiero wczoraj dowiedziałem się jak to działa:D tylko jakoś cicho gra.

W bagażniku mam pociągnięte jakieś kable, poprzedni właściciel mówił, że można podłączyć pod nie dodatkowy wzmacniacz i głośniki.
Okazało się że są to kable od czujników cofania, wystarczyło tylko dwie kostki ze sobą połączyć.:D
Co prawda są tylko 2 czujniki, a rozmieszczone są pod odblaskami w zderzaku, więc nie widać ich z zewnątrz.:o

Załączniki

• IMG_20140331_085520.jpg
    IMG_20140331_085520.jpg
    138.9 KB · Wyświetleń: 114
Co do zaślepek i wtyczek przy nich, zapewne masz BOSE więc głosnik z tej zaślepki (gwizdki) masz przeniesione niżej na 16.5 cm głosnik, tak zwane dwu drożne,

Czyli poprzednik wyciągnął kabel aux z gniazda zmieniarki, gra cicho ponieważ telefon czy tam mp3 nie dają tak mocnego sygnału jak zmieniarka przez co gra ciszej względem CD, można rozwiązać ten problem poprzez specjalny układzik wzmacniający np na bateryjki AAA, są one na allegro cena około 30 zł

Co do zaślepek i wtyczek przy nich, zapewne masz BOSE więc głosnik z tej zaślepki (gwizdki) masz przeniesione niżej na 16.5 cm głosnik, tak zwane dwu drożne

Tak, dokładnie tak mam.

Niestety zmieniarki nie mam:(
Czas pokaże, póki co ciesze się, że to działa:o

Po prostu pod wejścia sygnałowe ze zmianiarki do radia masz wpięty kabel aux któym zapodajesz sygnał z tele ;D

Amortyzatory
Powrót