[147] Alfa Romeo 147 Ducati Corse

Boroweq

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147
Cześć :)

Postanowiłem opisać samochód głównie z uwagi na jego unikatowość. Auto kupione żonie 14 lutego tego roku, rok produkcji 2008, samochód w limitowej do 500 sztuk wersji Ducati Corse. Alfa wyposażona jest fabrycznie w 18 calowe felgi, mechanizm różnicowy Torsen (Q2), specyficzny dla tej wersji brązowo/czarny lakier oraz silnik 1.9JTD 16V o mocy fabrycznej 170KM i 330Nm. Poniżej zdjęcie z chwili zakupu:

b5d258a401425ca1.jpg

Kilka charakterystycznych elementów wnętrza:

zegary2.jpg zegary.jpg listwa.jpg fotel.jpg

Po pierwszym serwisie olejowym i mechanicznym, zdecydowałem się troszkę poprawić dynamikę jednostki napędowej tak aby żonie przyjemniej jeździło się w ruchu miejskim:

wykres.jpg

Samochód jak widać ładnie trzymał fabryczne parametry (170KM i 352Nm), niestety z uwagi na zużycie sprzęgła moment obrotowy przy modyfikacji musiał zostać mocno ograniczony i jak widać finalnie udało się uzyskać 190KM i 377Nm.

Autko zostało zakupione na zimowych kołach, więc nadszedł czas na zakup kompletu letnich kół. Jako, że żonie najbardziej podobały się 18 calowe felgi Black Line będące na wyposażeniu Alfy Romeo GT takie też zostały zakupione, a wraz z nimi opony Vredestein Ultrac Sessanta:

Opony.jpg 20180313_115755_HDR.jpg Ducati.jpg

W takim stanie oddałem auto żonie i po dziś dzień Alfa bezawaryjnie wozi naszą najmłodszą pociechę: Fotelik.jpg

Pozdrawiam :)

Dobra sztuka! :D
A oryginalne fele też do niej masz?

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Bardzo ładna, ale trzeba troszkę obniżyć :D na tych kołach i tak będzie stała wysoko po obniżeniu o -30 załóżmy, a japa w nadkolu zniknie :)

Piękna maszyna :) a koła czysta poezja, pięknie pasują

Niestety nie posiadam do samochodu oryginalnych felg Ducati Corse, jedynie te które widać na zdjęciach.

Samochodu nie chcę obniżać z uwagi na to że autem tym jeździ moja żona. W domu mamy już samochód z fabrycznym zawieszeniem, które nie pozwala wjechać nawet na najniższe krawężniki i jedno takie auto wystarczy :)

Poza tym zawieszenie Ducati Corse jest aż nadto twarde do jazdy codziennej. Poprzednio żona użytkowała przez 2 lata Alfe Romeo 147 FL 1.9JTD 16V 150KM + program i w porównaniu do takiej Alfy, Ducati Corse jest dużo sztywniejsze.

Ooo to w sumie ciekawostka, myślałem że miały standardowe zawieszenie

Piękna. Do tego Ducati Corse. Jabym ją trzymał pod kocem i wyprowadzał w pogodną niedzielę na spacer :D

Odbywający się ostatnimi czasy zlot posiadaczy włoskich marek zmobilizował mnie do podjęcia próby uchwycenia rzeczywistego koloru lakieru co nie jest wcale takie łatwe, ale tym razem się to chyba udało:

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg

W słońcu:

Lakier1.jpg Lakier2.jpg Lakier3.jpg

Poniżej jeszcze krótki filmik typu "walk around":

https://youtu.be/eYl7_xBTDR8

Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
Widziałem na żywo ;) Jedna z dwóch 147 na zlocie na tych felgach ;)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Lubie takie limitowane wersje, fajna sztuka.

Prezent od żony, nie zmieścił się pod choinkę:

1.jpg2.jpg3.jpg

Także dotychczasowy garaż powiększył się o trzecie - typowo weekendowe auto jakim jest Alfa Romeo 156 2.5v6 :)

Aero.jpgDucati.jpg

tez chce taka zone hehe ale ja nie mam co narzekac dostalem zderzaki gta :) i teraz rozporke :)

Amortyzatory
Powrót