Witam serdecznie 
W końcu nadszedł czas aby pokazać wam moją Bellę
Zakupiona dość spontanicznie, ponieważ sprowadzona na moje zamówienie przez jeden z zaprzyjaźnionych komisów. Mieli sprowadzić początkiem 2013r., no ale trafił się egzemplarz wcześniej więc nie pozostało nic innego jak nabyć
Wczesniej żadnych AR nie oglądałem, czekałem na tą jedną, no i się doczekałem
Kilka suchych informacji :
Kupiona 9 czerwca 2012 r.
Przebieg: 230k km (autor napisał, że pomyłka - 130k km - moderator)
Sprowadzana z Włoch
Pierwsza rej. za granicą 30.12.2004
silnik: 1.9 jtd 16V
5d
Na wyposażeniu : wszystko to co mają alfy oprócz: skóry - nie chciałem, brak climatronica i nawigacji, ale za to nagłosnienie bossa, pałna elektronika, ksenon itd.
autko toczy się na 16 calowych felgach z oponami bringstone turanza 205/55, na zime już czekają felgi oryg. alfy 15 calowe z oponami 195/65
Przed zakupem, chłopaki z komisu zrobili EGR, przepływomierz i wymienili świece żarowe bo glow plug się wkradał.
Ja osobiscie wymieniłem oleje + komplet filtrów i rozrząd, i jak narazie brak oznak żeby cos trzeba było wymienic, wiadomo auto mam niecały miesiąc, wczesniej czy później cos się zużyje ale jak narazie ciesze się jazdą, która w tym aucie i przy tym silniku jest naprawde czyms niesamowitym
Przed zakupem na diagnostyce wyszło że tarcze przod i tyl + klocki nowe, amortyzatory 99% zero luzów stuków i innych niepokojących objawów pod spodem auta.
W planach (bliższych lub dalszych
) :
- zmiana znaczka tył - wyblaknięty całkowicie
- delikatne odymienie szyby tylniej i bocznych
- zakup zmieniarki (te przeskakujące piosenki na dziurach doprowadzają mnie do białej gorączki, dlatego słucham póki co radia
)
- delikatna modyfikacja silnika - nierdzewka, wył. EGR, Cinsoft <- jeśli termin mi pozwoli
- prysnięcie zacisków na kolor czerwony pewnie.
Fotki robione dzisiaj, bez większego przyłożenie, przed domem, bez wczesniejszego odpicowania auta

Uploaded with ImageShack.us
czekam na propozycje zmian
pozdrawiam,
Mateusz
W końcu nadszedł czas aby pokazać wam moją Bellę
Kupiona 9 czerwca 2012 r.
Przebieg: 230k km (autor napisał, że pomyłka - 130k km - moderator)
Sprowadzana z Włoch
Pierwsza rej. za granicą 30.12.2004
silnik: 1.9 jtd 16V
5d
Na wyposażeniu : wszystko to co mają alfy oprócz: skóry - nie chciałem, brak climatronica i nawigacji, ale za to nagłosnienie bossa, pałna elektronika, ksenon itd.
autko toczy się na 16 calowych felgach z oponami bringstone turanza 205/55, na zime już czekają felgi oryg. alfy 15 calowe z oponami 195/65
Przed zakupem, chłopaki z komisu zrobili EGR, przepływomierz i wymienili świece żarowe bo glow plug się wkradał.
Ja osobiscie wymieniłem oleje + komplet filtrów i rozrząd, i jak narazie brak oznak żeby cos trzeba było wymienic, wiadomo auto mam niecały miesiąc, wczesniej czy później cos się zużyje ale jak narazie ciesze się jazdą, która w tym aucie i przy tym silniku jest naprawde czyms niesamowitym
Przed zakupem na diagnostyce wyszło że tarcze przod i tyl + klocki nowe, amortyzatory 99% zero luzów stuków i innych niepokojących objawów pod spodem auta.
W planach (bliższych lub dalszych
- zmiana znaczka tył - wyblaknięty całkowicie
- delikatne odymienie szyby tylniej i bocznych
- zakup zmieniarki (te przeskakujące piosenki na dziurach doprowadzają mnie do białej gorączki, dlatego słucham póki co radia
- delikatna modyfikacja silnika - nierdzewka, wył. EGR, Cinsoft <- jeśli termin mi pozwoli
- prysnięcie zacisków na kolor czerwony pewnie.
Fotki robione dzisiaj, bez większego przyłożenie, przed domem, bez wczesniejszego odpicowania auta

Uploaded with ImageShack.us
czekam na propozycje zmian
pozdrawiam,
Mateusz
Ostatnią edycję dokonał moderator: