• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Romeo 147 by Misi@k147

Misi@k147

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM 2006r
Witam z nowym autem :P
Sugestie i pytania mile widziane :P

Alfa Romeo 147
Rok 2006
Silnik 1.6 T.Spark 120KM
Przebieg aktualny 91.400km
Kolor czarna perła
Nadwozie 3D
6 poduszek
ABSy ASR-y
Kółeczka ori z Alfy R17 opona zimowa 215/45 lato 225/45
Z wyposażenia:
klima, elektryka szyb, jakieś tam komputery bajery :rotfl: centralny z pilotem, oj wszystko to co mi jest potrzebne :rotfl: brak skóry ale te fotele są o niebo lepsze :D, nafaszerowane elektronika auto konkret :hyhy:

Auto jest od Pani, która kupiła je w niemieckim salonie, zadbane, nie palone, pełen serwis :P

Z modyfikacji to jest audio zrobione, Woofer na zamówienie z głośnikiem Pioneer TS-W307D2, piecyk Pioneera GM-3300T, radyjko Pioneer AVH-2300DVD, głośniki są ori, okablowanie Hollywood:cool:

Plany: sprężyny -60 albo -80 bo gwint za drogi a auto i tak sztywne :P nowy wzmak Pioneera 4-kanałowy i zabudowa kufra:cool:

120Km naprawdę robi robotę i na trasie bo przejechałem 1300km i po mieście tez :D spalanie 9.8 z kompa ale średnia prędkość 170km/h i auto dostało mega w dupkę :o
Takie poglądowe foto jak auto wyglada:

Tak mniej więcej Audio wyglada

Motorek po umyciu

Ostatnia edycja:
Wszystko fajnie tyle że czarne radio nie komponuje się z dechą ale to normalne. Za to ramka na foto ładnie komponuje się z resztą szarości. Jeśli chodzi o zawieszenie to -60 czy nawet -80 jest raczej kiepskim pomysłem.

Odłączyłeś akumulator na czas mycia?

Dzięki :P na razie żadnych zmian nie planuje.
No fakt faktem, czerń już nie do końca pasuje ale jest ramka i jakąś to się zlewa a chciałem mieć to radyjko w aucie.;)
Co do zawieszenia to jestem zwolennikiem niskich aut a to stoi stanowczo za wysoko, chciałbym pozbyć się luki miedzy kołem a błotnikiem... Ale zobaczymy... :D
PS: moje byłe auto było 3cm wahaczem nad asfaltem :cool:

A aku nie odpinałem, to nie było takie dosłowne mycie, pędzelek, płyn z karchera i lekkie zroszenie woda, nic sie nie działo :)

Ostatnia edycja:
Luka między kołem a błotnikiem jest dramatyczna w 147 ale to nie powód by iść w skrajności. Jednak dla zwolennika harkorowych doznań wszystko jest do przeżycia ;).

A wrzuć fotki przedniego autka.

nie potrzeba az -60 czy -80 żeby usunąć lukę z przodu tu akurat wystarcza -30-40. Z tyłu jest większy problem.
Radio wygląda fatalnie.
Nie wiem czy siedziałeś kiedyś w skórzanych fotelach od 147 Ti czy nie.. ale te fotele które masz to straszne są.

Proszę, dokładka była przy ziemi czasem, ale nie mam foto, tzn, auto oparte było na niej :cool:

omen, może i wystarczy-30/40, jak będzie trzeba to się pomyśli nad tym.
Radio akurat mi ma sie podobać, o gustach podobno się nie dyskutuje :P nie każdemu sie podoba, na pewno lepsze niż każde inne....
Akurat nie siedziałem w takich fotelach ale kształtem to jakąś się nie różnią... W lecie tylko się kleją a w zimie zimno jeśli nie sa grzane :( Osobiście wole jakieś pól-kubly albo coś co dobrze trzyma i jest ori, te ni są złe, są bardzo wygodne.

---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:50 ----------

Aroniaa a chcesz kupić :D??

Fotele ze 147 Ti, BL czy GT są lepsze ;)

86.jpg

Bardziej kubełkowe i mają lepsze trzymanie.

będziesz miał cięzko położyć tak mocno alfę jak tego golfa.
BTW jak to się stało że idealny i bezawaryjny Golf ustapił miejsca awaryjnej 147 1.6 TS ?

a co ledwo kupiłeś i juz chesz sprzedać..
przydałą by sie jakaś mała popierdułka na miasto:)

Nikt nie powiedział że będę ja trzymał, ja raczej nastawiony jestem na duże auto i raczej innej marki, na razie trzymam ja, nie szukam nikogo na siłę :P a dogadać zawsze się można :)

Jasne, że tak Audi RS4/Golf V GTI/Golf IV R32 chyba że znajdę fajną Brerę :P
A tak na marginesie, robi ktoś BRA na maskę do 147-ki??

czyli nie jestes alfoholikiem tylko handlarzem
który chce sprzedać auto
,... o prosze...

ADMINISTRATOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak, tak podpuszczaj każdego kto pochwali się nowym nabytkiem, że chcesz odkupić a jak się zapyta ile dajesz to napisz, że handlarz.

prosze jakie ostre wypowiedzi a ja tylko wołałem administrator..

Amortyzatory
Powrót