Alfa Romeo 147 2.0

G

grubys

Guest
Witam,
Jestem tutaj nowy, a że nie mam jeszcze swojej Alfy, więc nie mogłem przedstawić się w odpowiednim do tego wątku ;)
Aktualnie poszukuję samochodu, natknąłem się na taką ofertę i mam do was prośbę, a właściwie pytanie, co sądzicie o tej Alfie ? http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-2-0-150-km-17-alu-skora-piekna-C23575178.html
Oczywiście na tyle, na ile wasze czujne oczy są w stanie wypatrzeć na podstawie samych zdjęć.
Nie ukrywam, że bardzo mi się spodobała, jedyny niepokój budzi we mnie automatyczna skrzynia...ale z tego co czytałem, w razie awarii nie ma większego problemu aby wymienić na Manual.
Czekam na opinie ;)

Pozdrawiam

- dlatego koles nie napisał że to "selespeed".
- czasami są z nią DUŻE problemy.
- ja bym takie auto nie kupił, bo sie nie znam na ECU od selespeeda.

- dlatego koles nie napisał że to "selespeed".
Nie no, jeśli o to chodzi to napisał: "wyposażone miedzy innymi w półautomatyczna skrzynie biegów SELESPEED która posiada funkcje automatycznego sterowania CITY oraz sterowania manualnego w łopatkach przy kierownicy"

pozdro

nie dopisał że potrafi narobić porządek w portfelu jak się sypnie uprzednio nie serwisowana porządnie ...

moja rada - szukaj manuala jednak

Fotele do tego auta chyba świeżo wrzucone bo widziałem je ostatnio na allegroszu - no chyba, że pomysł na taki przełącznik w takich fotelach miały dwie różne osoby.

Czyli co to może oznaczać ? Tamte były tak zajechane, że trzeba było wymienić czy w ogóle ten samochód to niezły składak ? :rolleyes:

pozdro

Niekoniecznie. Bella jest świeżo sprowadzona, więc nie sądze, żeby handlarz inwestował 1000zł w fotele. Dla Ciebie to lepiej, bo to są fotele od wersji TI(turismo internazionale). Co do przycisku od ogrzewania to można dokupic ori używke za 50 zł. Poza tym są w niej felgi od GTA.

Rozmawiałem właśnie ze znajomym, który od lat zajmuję się samymi Alfami i stanowczo odradził mi pakowanie się w ten silnik (2.0) i tą skrzynie (SELESPEED), chyba, że mam zamiar go często odwiedzać.
Ogólnie się zniechęciłem, wy zresztą też odradzacie więc chyba odpada, szukam dalej.

pozdro

A czego tu się bać?
SS ma jeszcze ciekawą opcję.Można sprawdzić przebieg samej skrzyni.
Sztuka wyglada niezle.Ma fajne i drogie felgi.Zajebiste siedzenia.
Mały przebieg.
Jest niezle wypasiona
A ewentualna przeróbka na manuala to koszt max 1000 zł.
W tej kwocie jest też wgranie nowego epromu do ECU

A jak ze spalaniem ? Ponoć dyszke spokojnie łyknie, a dla mnie to jednak za dużo.
Szukam teraz jakiegoś 1.9 Jtd

pozdro

to się uśmiechnąłem jak przeczytałem temat :) , auto od 11 kwietnia jest w moich rekach. Jest to wersja turismo internazionale. Byłem autkiem na diagnostyce i wszystko było ok. Środek naprawdę zadbany, faktycznie guziczek inny ale działa ok. Jedynie przedni górny wahacz szykuje się do wymiany. Nie wiem dlaczego sprzedający jeszcze nie usunął ogłoszenia. Pozdrawiam.

A po czym poznajesz, że to wersja Ti? Nie licząc foteli z Ti i chyba niższego zawieszenia co by się akurat mogło zgadzać.

A czego tu się bać?
SS ma jeszcze ciekawą opcję.Można sprawdzić przebieg samej skrzyni.
Sztuka wyglada niezle.Ma fajne i drogie felgi.Zajebiste siedzenia.
Mały przebieg.
Jest niezle wypasiona
A ewentualna przeróbka na manuala to koszt max 1000 zł.
W tej kwocie jest też wgranie nowego epromu do ECU

no ja bym sie bał tego wszystkiego co napisales... jak kolega napisal że widzial taki zestawik niedawno na necie z takim przyciskiem... moze to faktycznie nie jest ten komplet, ale... takich kompletow duzo niema a jeszcze trafic z takim samym przełącznikiem..??? dlaczego handlarz doposaza auto?? wg mnie trzeba sie blacharce przyjrzec bo jeśli poduchy we fotelach były wywalone to taniej go wyjdzie doposażyć auto i podnieść cene niż kupować standardowy środek... czy fotele szyć... tak samo felgi... a co do skrzyni to jak pisali licz sobie wymiane na manuala... a przebiegu juz nie bede komentowal... bo na to teraz juz sie nie patrzy aż tak heh niedługo w ogłoszeniach bedzie dopisek: cena i przebieg do uzgodnienia...;p

Już piszę o co mi chodziło z tą skórą - link do aukcji: http://allegro.pl/sliczna-limitowana-skora-alfa-romeo-147-i2191301927.html
Dokładniejsze foto tego przełącznika z kompletu z powyższej aukcji:
fotele Ti - lipny przełącznik.jpg

Twój tak wygląda a to chyba zbyt duży zbieg okoliczności musiałby być by nie były to te same fotele.
Może sprzedający chciał trochę auto podrasować robiąc z niego limitowaną wersję. Sprawdź w ePER tapicerkę i co tam jeszcze będziesz miał o aucie po wpisaniu VINu. Podstawowa kwestia, która wzbudziła moje wątpliwości - brak lotki na tylnej klapie.

było już trochę tematów o TI. Zobacz na zdjęcia (obrazek link w stopce) to będziesz wiedział co powinno mieć TI :)

Przede wszystkich najbardziej rzucają się felgi. 17 cali, Toora T665 z logiem TI. Często także ciemne klosze lamp. Lotka na tylnej klapie. Do tego ciemna podsufitka, czarne wykończenia, fotele Recaro, czarne blaty zegarów. No i do tego obniżone fabrycznie -30 mm zawieszenie.

Dla mnie to chyba trochę brakuje jej do TI.

Ostatnia edycja:
Faktycznie trochę brakuje do wersji ti :) , jak wrócę do domu wpisze numer vin i sprawdzę dokładnie oco kaman. Gdzie wpisać numer vin aby go sprawdzić?

Amortyzatory
Powrót