[147] Alfa Romeo 147 2.0 TS 150 KM - Moja czarna bestia :)

Alfa od dwóch tygodni w garażu, lampy wysłane na małe poprawki i wymianę kloszy na nowe bo te obecne nawet po polerce nie dawały idealnego efektu. Póki co, alfa odpoczywa:P
Jakiś czas temu wystawiłem ja na sprzedaż, ale zainteresowanie poważnymi ofertami raczej średnie, było pare ofert zamiany na 159 czy 156 po lifcie, ale koniec końców nie zdecydowałem się. Tak wiec, najprawdopodobniej Alfa się nie sprzeda i zostanie w moich rękach, a co za tym idzie na wiosnę zabieram się za swap hamulców na brembo ze 166, które czekają już pare miesięcy na półce.
Co dalej w planach? Hmmmm, pomysłów jest kilka, ale sam nie wiem za co się zabiorę, auto jeździ bardzo dobrze na sile nie ma co wymieniać reszty tulei na PU, na pewno wielkimi krokami zbliża się rozrząd i można by się paroma rzeczami zająć, ale to same drobnostki. Chodzi mi po głowie zrobienie jakiegoś custom zderzaka na przód i jakieś inne połączenie na tył może coś z giulietta, ale to tylko etap pomysłów w mojej głowie nic pewnego. Obszycie kierownicy, może deski rozdzielczej, na pewno będę cos działał w stronę wygłuszenia całego samochodu.
Coś będziemy działać...;)

Lampy poprawione i założone, działają jak należy, a klosze są dużo ładniejsze. Jeszcze tylko polerka i zamykam temat reflektorów. Założyłem tez nowe przednie nadkola.
771B705E-79AE-43F6-9C6C-973F2F7DE621.jpg

I nadkola nowe na zewnątrz, czy jak fabryka do środka progu i się wlewa do progu woda ?
Ja swoje inaczej trochę dałem i jest elegancko przy progu na zewnątrz i woda nie wlewa się tak to tylko woda i błoto w progu.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Na zewnątrz, te zamienniki to nawet ciężko byłoby dać do środka są jakoś dziwnie wyprofilowane przy progu. Może to specjalny zamysł, nie wiem.

Na zewnątrz, te zamienniki to nawet ciężko byłoby dać do środka są jakoś dziwnie wyprofilowane przy progu. Może to specjalny zamysł, nie wiem.
To dobrze bo do środka nie będzie lecieć w próg i dlatego korozją się pojawią na progu, parę centymetrów od nadkola, tam jest blaszka w progu i jak nadkole do środka jest , to błoto zapychaja taką dziurkę spływowa i woda w progu stoi. A jak nadkole na zewnątrz to czasami się dostanie tylko woda i spłynie sobie dziurką . Już tam tyle razy zaglądałem :-)

Ps. W drzwiach garażu do czego montowales ten sznurek ma zadanie by ciągnąć drzwi za niego na dół jak otwarte czy ?

Ostatnia edycja:
Żółta 145 żony została sprzedana i miesiąc temu zakupiłem nowe auto, które będzie woziło mój skarb :D Wybór padł na 147 po FL z 2006r. W wersji TI z silnikiem 1.9 150KM fabrycznie, a zrobione na prawie 200KM co za tym idzie jestem w tyle, teraz moja żona nie dość, że ma młodsze, ładniejsze to jeszcze o wiele mocniejsze auto haha :D Pozdrawiam zaglądających tutaj jeszcze!
F3EE7CA6-F9C0-4F81-8382-9B1C3C1E987E.jpg11BBB7BB-94A7-4A28-9CDE-EBE9805BC5A2.jpg

Jakaś przygoda blacharska była w prawym przodzie u żony? Dziwnie spasowany błotnik i inny odcień chyba xd.

Dokladnie poprzedni właściciel mial nie miłą niespodzianke wracajac na parking po pracy. Zastal stuknieta alfe, blotnik zderzak, lampa tylny zderzak malowany. Widac lekko inny odcien na zywo jak sie przyjrzeć, ale na fotkach to juz w ogóle widac roznice:P mimo wszystko ją kupilem bo egzemplarz sam w sobie po prostu super:)

świetna bardzo mi się podoba. Jednak przedlift moim zdaniem dużo ładniejszy.

Ładna Alfa lubię też ten kolor a środek ? Teraz musisz 3.2 Busso zakupić by nie uciekła ci żona :-)

Zrobie jakies fotki wnetrza od żony to wrzuce, a poki co zapowiedz zmian w moim wnetrzu:D20190302_162337.jpg

W pięknym stanie masz te fotele

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzieki Panowie, czekam jeszcze na paczke od Proxima z obszytymi raczkami, i szukam stelaża pasujacego pod podlokietnik bo okazuje sie, ze moj nie pasuje. Jak juz wszystko Bedzie na miejscu to wrzuce fotki i sami ocenicie. Mi sie ogolnie to zestawienie czerwieni z czarnym podoba chociaz jeszcze mam delikatne watpliwosci na zdjeciach to wyglada troche dziwnie mam wrażenie, ale zobaczymy jeszcze jak wszystko bedzie na miejscu.

Wg mnie lepiej byłoby z czarnymi boczkami.

Dorwalem stelaż pod podlokietnik i jest juz na miejscu, fotka dla porownania:
20190310_125210.jpg
Wciaz czekam na rączki... W tym tyg powinny juz być i nareszcie zobaczymy jak to wyjdzie finalnie.
Zakupiłem jeszcze nowe wnetrze bagaznika, niestety bez bosse, ktorego musze teraz poszukac lub swoje jakos obszyc czy cos...
W kazdym razie bedzie ciemniej i w koncu bedzie pasowalo do reszty wnetrza auta, ale za to zabiore sie dopiero po kompleksowym wygluszeniu bagaznika, na razie odkładamy na półkę i niech czeka:P
20190310_133052.jpg20190310_133042.jpg

Amortyzatory
Powrót