• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Romeo 147 1.6 TS

DJ_Pablo

Nowy
Auto
AR 147 1.6 TS / AR 156 SW 1.9 JTD / BMW E91 318i
Witam 8) Po długich poszukiwaniach stałem się właścicielem czerwoniutkiej Alfy 147. Na początku przyznam szczerze byłem troszkę zniechęcony opiniami na temat AR, jednak wszystko chyba zależy od konktretnego egzemplarza, a mój dokładnie sprawdziłem (samemu i w serwisie) - wiadomo, że ostrożności nigdy za wiele.
Co do autka, to mimo że wcześniej zakładałem zakup młodszego rocznika to jednak przeważył stan. Spotykałem Alfy kilka lat młodsze, które prezentowały się technicznie i wizualnie o wiele gorzej niż moja nowa wybranka.

Moja Alfa to rocznik 2001, silnik 1.6 120 KM. Autko bardzo zadbane. Tydzień po zakupie wymieniłem rozrząd, wariator, olej i wszystkie filtry.

Oto kilka fotek mojej nowej ślicznotki :)

55.jpg

56.jpg

57.jpg

58.jpg

59.jpg

60.jpg

61.jpg

Bardzo ładna Bella. A to ostatnie zdjęcie to poprostu mistrzowskie ;) Pozdrawiam

Śliczna Bella prezentuje sie rewelacyjnie :!:

Gratuluje :!: :!:

Pozdrawiam

DJ_Pablo napisał:
Witam 8) Tydzień po zakupie wymieniłem rozrząd, wariator, olej i wszystkie filtry.
czyli Bella w dobrych rękach
a sama AR - co by tu dużo pisać - suuuuuuuuuuper
a środeczek jaki ?

Piekna włoszka! Zero tuningu, tak trzymać. Tak na marginesie to witam ziomka z Wlkp. :wink:

Witam kolege z Poznania :D
Śliczna bella, mam nadzieję że będę miał okazję zobaczyć ją na żywo :twisted:

cieszę się ze coraz wiecej jest 147 :) ładna a ostatnie foto mmmmm bajka :)

Dziękuję za miłe słowa.
Co do pytania o wnętrze to wygląda tak:

64.jpg

65.jpg

66.jpg

Wersja z czarnymi tarczami zegrów. Widać że zadbane i niepalone, fotele także niepowycierane i sprężyste. Nie ma sterowania radiem w kierownicy, ale zamontowałem fajne niefabryczne radyjko JVC z mp3 i mi to niepotrzebne.
Póki co czekam na zamówioną srebrną ramkę wokół radia, a na początku przyszłego roku zajmę się nowym nagłośnieniem bo fabryczne głośniki mnie nie zadowalają 8)

śliczna - gratuluję!!! moja jest srebrna i była to miłość od pierwszego wejrzenia :wink:

Bardzo ładna i widać,że zadbana Bella.Trafiła chyba w dobre ręce.

Tymczasem uaktualniam fotki o nowy secik. Fotki cyknięte po piątkowym wypolerowaniu auta. Oczywiście widoczne na zdjęciach błoto na oponach zostało już zmyte pod ciśnieniem łącznie z myciem nadkoli i podwozia żeby nie było:)

55.jpg

56.jpg

57.jpg

58.jpg

59.jpg

60.jpg

61.jpg

Ostatnia edycja:
zawsze wiedziałem ze 147-ka jest bajeczna ale Ty w tych zdjęciach wyciągnąłeś z niej jeszcze więcej uroku niż moje oko dostrzega na żywo :D
A te felgi to są 16" czy 17" ?? bo tez się szykuję na ten wzór tylko 16", na poznańskich drogach to zdroworozsądkowy jak dla mnie max;)

pozdrawiam i do zobaczenia na drodze
paweł

Amortyzatory
Powrót