Lily
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 147 1.6 16V Twin Spark
- Witam

Posiadam alfę od czerwca tego roku, jest to mój drugi samochód. Pierwsza była Skoda Fabia z 2001 roku, którą wspominam nie najlepiej, ale nie o niej będzie tutaj pisane
.
Alfy podobały mi się od zawsze, ale wszyscy twierdzili, że będę jeździła na lawetach, ale jak na razie się nie zapowiada.
Jest to trzecia alfa w rodzinie.
Zanim trafiłam na nią, oglądałam kilka innych alf i to był po prostu jakiś dramat. Te samochody w komisach to złomy, jak nie mech na dachu to auto bez podłogi z ledwo trzymającym się lusterkiem, już myślałam, że będę musiała kupić coś innego, ale się udało. Z pomocą wujka alfoholika
.
Kupiona od prywatnej osoby, która sprowadziła ją z Niemiec.
Alfa Romeo 147 16v 1.6 TS 105KM
Rok produkcji: 2009r
Kolor: Nero 601
Przebieg: W momencie zakupu 156 tysięcy, teraz ma już ponad 160 tysięcy, jestem trzecim właścicielem. Drugim w kraju.
Benzyna z gazem fabrycznym.
Była już na dwóch zlotach, z czego na ten pierwszy wybrałam się w trasę ponad 400 km. Dojechałam i wróciłam bez problemu, jedynie trzeba było dolać trochę oleju (jakieś trzy setki). Trasa kosztowała całe 100 zł, a jeszcze gazu zostało
.
Co ma:
- Czarna tapicerka welurowa
- Zwykła kierownica
- Brak klimy
- Elektryczne lusterka i szyby z przodu
- I inne pierdoły
Ostatnio zrobione:
- Wymiana oleju na Selenię 20k 10w40
- Wymiana filtru oleju na Purflux LS 296
- Hydrografika na osłonie silnika
- Ledy w środku auta
- Detaling, usunięcie hologramów z całego auta, ktoś się nie popisał z polerowaniem
- Zakup koła dojazdowego + zestawu do jego wymiany
- Zakup gumowych dywaników z logiem alfy
- Rozrząd
- Wymiana sprzęgła
- Płyn hamulcowy
- Olej przekładniowy 75w90 Shell Spirax
Co jest w planach:
- Zakup nowych opon na lato
- Wymiana osłony rozrządu bo ta się sypie
Zdjęcia powiększają się po kliknięciu.
W dniu zakupu:

Hydrografika: