Alfa Romeo 147 1.6 TS 16V

Saimonse

Nowy
Auto
AR 159 1.9 JTDm 16 V 2007 Q-T | eks : AR 147 16 V TS 88 kW 2006
Minęło chyba 17 lat odkąd zakochałem się w marce Alfa Romeo. Dopiero w tym roku udało mi się kupić moją pierwszą czarną dziewuszkę ; ) No ale do rzeczy :

## rocznik - 2006 (zaczęła jeździć od końca lutego 2007)
## silnik - TS 16V 120 KM
## wersja - distinctive
## przebieg aktualny - 29k km - } )
## tapicerka - alcantara
## białe zegary
## czujniki parkowania

Na dobry początek wymieniłem :

## pełny rozrząd + pompa + płyn chłodniczy
## wszystkie filtry
## olej - MOTUL 8100 X-CESS 5W40 (pozdro sway)
## żarówka światła mijania - lewa strona

Najbliższy czas do wymiany i zakupu :

## radio + głośniki (na razie chyba jedyna rzecz z której jestem bardzo niezadowolony - największy priorytet)
## zimówki
## na lato chciałbym kupić nowe alu (zastanawiam się nad tristarami) a te co mam obecnie włożyć do zimówek
## ramki forumowe już zamówione ; )

Póki co tak w skrócie. Niebawem napiszę i wkleję więcej zdjęć (te poniższe jeszcze na blachach poprzedniego właściciela). Obecnie moja Alfinka jest pełnoprawną Gdynianką ; )

edycja : dodałem dwa zdjęcia na samym dole ; )

225.jpg

226.jpg

227.jpg

228.jpg

229.jpg

230.jpg

231.jpg

} )

Ostatnia edycja:
identyczna jak moja!!! Tylko felgi wymienić i będzie piękna! Niestety tapicerka to chyba nie jest alcantara, a jedynie welur

identyczna jak moja!!! Tylko felgi wymienić i będzie piękna!

Rzeczywiście mega podobna : ] Oprócz ładnych alu Ty masz jeszcze zacniejsze lusterka i listwę z tyłu ; ) Lusterka chromowane miałeś czy zmieniałeś ?
A co do listwy to teraz sobie przypomniałem, że do Ciebie pisałem gdzie dokonywałeś zakupu : ) Możesz mi jeszcze powiedzieć jaką masz szerokość listwy, z jakiego jest materiału no i czy się nie odkleja ?

Niestety tapicerka to chyba nie jest alcantara, a jedynie welur

Jesteś pewien ?

Piękna bella Szerokości życzę!

Dziękować i wzajemnie !

Obudowy lusterek kupiłem na allegro, dokładnie takie http://allegro.pl/nakladka-nakladki-lusterka-alfa-romeo-147-gt-nowe-i2530353186.html, naprawdę warto w nie zainwestować bo prezentują się super.

Listwę skoczę później zmierzyć i napiszę na priv jaka szerokość, po zimie zauważyłem, że lekko się odkleiła na jednej krawędzi, ale kropelka załatwiła sprawę. Co to materiału to ciężko powiedzieć co to jest w środku, od zewnątrz chromowane, ale dobrej jakości, bo po roku wygląda jak nowa.

Co do foteli, to ręki nie dam sobie uciąć, zawsze spotykałem się z tym, że nazywano to welurem, trzeba zapytać fachowców od wyposażenia, jest tutaj na forum kilku ;)

Pogratulować niskiego przebiegu i ładnie utrzymanej sztuki :)

Piękna bella, ładny lakier. Gratulacje. Dbaj o nią ;)

Obudowy lusterek kupiłem na allegro, dokładnie takie http://allegro.pl/nakladka-nakladki-lusterka-alfa-romeo-147-gt-nowe-i2530353186.html, naprawdę warto w nie zainwestować bo prezentują się super.

Dzięki wielkie za namiar. Zamierzam zakupić : ) Montaż prosty czy skomplikowany ?

Alfatex = alcantara ?

piekna ))) tristarty polecam pogratulowac przebiegu

Dziękować. Chyba właśnie padnie na tristary ; )

zawiało nowością śliczna maszyna

Pogratulować niskiego przebiegu i ładnie utrzymanej sztuki

Piękna bella, ładny lakier. Gratulacje. Dbaj o nią

Alfinka dziękuje za dobre słowa ; ) A właściciel będzie się starał dbać o nią jak najlepiej potrafi : )

Oglądałem, jeździłem i potwierdzam, że stan jest mega;] Pachnie nowością, wszystko działa zero stuków.

: )

Pozdro Saimon, niedługo w końcu mini spocika uskutecznimy!

Koniecznie. Widziałem już alfolans na fejsie ;] Dawaj czym prędzej do Gdyni z ta maszynerią swoją nową !

A wracając do mojej maszyny to na razie założyłem ramki klubowe no i zbieram kasę na inne "dodatki".

Delikatne zmiany na "tyłach" - listwa (pozdros drift-r) + ramki + naklejka eco driving (pozdros micorl). A póki co zbieram kasę na kolejne gadżety dla młodej ; )

Zdjęcie0284.jpg

No przyjacielu!!! Tak to miało właśnie wyglądać:) A gdzie druga (ta z logiem Alfaholików), bo nie widzę???Cieszę się, że wszystko poszło ok;) Pozdr!!!

No przyjacielu!!! Tak to miało właśnie wyglądać:) A gdzie druga (ta z logiem Alfaholików), bo nie widzę???Cieszę się, że wszystko poszło ok;) Pozdr!!!

Ta druga na razie sobie czeka bo wydaje mi się, że byłoby za gęsto. U Ciebie jakoś tak fajnie się to prezentuje ale u mnie tego nie widzę ; ) Dzięki raz jeszcze.

Listewka dodaje szyku

Dokładnie. Dobrze, że kupiłem w końcu oryginalną o odpowiedniej szerokości.

Teraz szukam końcówki tłumika a na urodziny podobno dostanę nakładki na lusterka : )

btw - aktualnie przymierzam się do zakupu opon zimowych - letnie mam 195/60 R15 i chcę na aktualne felgi założyć zimówki. Z powodzeniem mogę założyć np 185/55 ? No i jeśli chodzi o markę to chyba wybiorę Goodyear Ultra Grip 8. Czy może polecacie jakieś inne ?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót