Alfa Romeo 147 1.6 16V

• Autor wątku Autor wątku Kejter
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kejter

Guest
Witam, kupiona dzisiaj 147-ka całkiem sympatyczna, moja pierwsza Alfa Romeo w rodzinie :)
Przed Alfą był Renault Twingo także zapowiada się ciekawie :)

339812982da9.jpg

3398129821uu2.jpg

3398129822lm3.jpg

3398129823ye8.jpg

3398129824lg1.jpg

Update :

DSCF0569.jpg

DSCF0570.jpg

DSCF0571.jpg

DSCF0572.jpg

DSCF0573.jpg

DSCF0574.jpg

Dobry wybór jak na pierwszą Alfę. by sprawowała się wyśmienicie, byś nie zraził się do tej marki z duszą.
Pamiętaj o wymianie rozrządu. Nie chcę Cię na wstępie straszyć, ale musisz odżałować ten 1000zł i go wymienić. No chyba, że kupiłeś z pewnej ręki i masz gwarancję, że był wymieniony całkiem niedawno. Chociaż dla świętego spokoju... ;)
Pozdrawiam i gratuluję.
- Rafał

Szkoda ze tylko 1.6 i mam nadzieje ze w planie jest jaka fajna felga :twisted:

Milano_155 napisał:
Szkoda ze tylko 1.6

Jak na początek 1,6 TS wystarczy, kolega przesiadł się z Twingo...nie każ mu kupować 2.0 bo się zabije :)

Świetny wybór jak na pierwszą Alfetkę. Niech Ci się dobrze sprawuje...i jak kolega słusznie zaznaczył rozrząd i wszystkie filtry oraz wszystkie płyny ustrojowe tak dla świętego spokoju wymień...

Zdążysz ją wyszykować do zlociku w weekend majowy...wpadnij do Nas...pokaż swoją ślicznotkę :twisted:

Alfamaniak156 napisał:
Jak na początek 1,6 TS wystarczy, kolega przesiadł się z Twingo...nie każ mu kupować 2.0 bo się zabije :)
A co powiesz na przesiadke z Subaru Libero na AR 155 wlasnie 2.0 :?: Moj ojciec mial wlasnie taka przesiadke i na szczescie jeszcze zyje :wink: :wink:
:wink:

Bardzo ładna, tylko jeszcze jakaś dobra fela u bedzie znakomicie :D

Szukam lewej rączki wewnętrznej do zamykania drzwi ta obok sterowania szybą i lusterkami pękła i chciałbym wymienić... Jeżeli ktoś ma namiar poproszę.

Milano_155 napisał:
A co powiesz na przesiadke z Subaru Libero na AR 155 wlasnie 2.0 Moj ojciec mial wlasnie taka przesiadke i na szczescie jeszcze zyje

O kurcze obaliłeś moją teorię Milano heheh :lol: No z 1,2 i 54 KM do 2.0 wow to musiałbyc szok ja przezyłem szok przesiadając się z Seicento 1100 do AR 33 1,4 hehe

Skoro Twój ojciec ma takie duże skoki to co będzie następne:) A tak swoją drogą 155 jest przesliczna a juz wogóle z tym silniczkiem:)

Pozdrawiam :D

Alfamaniak156 napisał:
Milano_155 napisał:
A co powiesz na przesiadke z Subaru Libero na AR 155 wlasnie 2.0 Moj ojciec mial wlasnie taka przesiadke i na szczescie jeszcze zyje

O kurcze obaliłeś moją teorię Milano heheh :lol: No z 1,2 i 54 KM do 2.0 wow to musiałbyc szok ja przezyłem szok przesiadając się z Seicento 1100 do AR 33 1,4 hehe

Skoro Twój ojciec ma takie duże skoki to co będzie następne:) A tak swoją drogą 155 jest przesliczna a juz wogóle z tym silniczkiem:)

Pozdrawiam :D
To Subaru to mialo silnik starszy, czyli 1.0 i niecale 40 kucow :lol:

Co bedzie nastepne :?: Hmmm... ciezko stwierdzic na ten moment :wink: Tym dropem idac zaczynajac od 1.0, potem 2.0, moze 3.0 :lol: A 155 to naprawde swietne auto, silniczek miod, wyglad, oczywiscie kwestia gusutu ale mi sie podoba :twisted:

Pozdrawiam :wink:

Amortyzatory
Powrót