• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[145] Alfa Romeo 145 "Miętusek" - Klakierr

częściowo masz rację ;p

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Tak :)
Kupiłem te z allegro, niestety ta na tyle już postanowiła się odkleić (mimo odtłuszczania, przemywania itd...)

na fotce wygląda całkiem nieźle ;) Poszukaj w casotramie jakąś dobrą taśmę dwustronną i spróbuj na nowo przykleić

albo zdejmę znaczek, przeczyszczę to wszystko jeszcze raz, trochę budaprenu i powinno trzymać :)

[Edit]
Napisałem do allegrowicza, dostanę dwa nowe znaczki - nie powinny się odkleić, widocznie jakaś wada fabryczna.

Ostatnia edycja:
Dzis wpanie nowa obudowa oraz filtr powietrza. Dlugo szukalem dobrego egzemparza, ale sie udalo. Nawet nowe sruby kupilem :D
87.jpg

Teraz czekam tylko na wyniki badan elektryka i... Prawdopodobnie wymiana turbo, przeplywki. No a, ze lubie robic rzeczy kompleksowo - to nowe ic i rura laczaca turbine z ic (spawana z kwasowki).

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

No to po kieszeni Ci trochę poleci, ale mniejmy nadzieję że to rozwiąze wszystkie problemy z bella.

Pamiętaj tylko że do turbiny dochodzi rura o mniejszej średnicy, coś ok. 40 mm, więc pewnie jakas zwężka bedzie musiała być zastosowana.

Odkladalem na to dosc dlugo, ic 180zl, przeplywka 180, turbo ok 200, rurka [grosze na kwasowke, dwa piwa dla sasiada, zwezka i kolanko (kupie w sklepie z czesciami dla ciagnikow, grosze) cztery opaski] razem nie powinno mnie to wyjsc wiecej niz, 50/70zl. Czyli pewnie troche ponad 600zl pojdzie.

Przeplyw max gear - polecane na forum.
Turbo, tak uzywka z bravo z malym przebiegiem.

To życzę aby wszystko wyszło dobrze.

Jak masz kogoś kto sprawa kwasowke nie myślałeś od razu o frontowym IC ?

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Operacja dolot:

Zrobione:
1# obudowa filtra powietrza oraz nowy filtr

W trakcie:
2# Nowy przepływomierz leży w domu - MaxGear. Jak wrócę w weekend to go zamontuje.

Do zrobienia
3# Rura idąca do obudowy powietrza. (NR1. MA KTOŚ TAKĄ?!)
emaps.jpg
4# Turbina
- rura IC<->Turbo
- IC

(4 - będzie robione razem)

Ostatnia edycja:
Takie male gowienko, ma naprawić moj problem z pedalem gazu. Zobaczymy :)
278.jpg

Festiwal pierdołów trwa.
3.jpg

W przyszłym tygodniu silniczek spryskiwaczy od 147.

Amortyzatory
Powrót