Alfa Romeo 145 1.6 BOXER

r0bertos

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo Tonale 1.6 JTD Veloce
Alfa Romeo 145 1.6 BOXER by r0bertos

Witam

Nadszedł czas pochwalic się swoja Alfą :)
Kupiona w sierpniu 2008r. w komisie w Rzeszowie, sprowadzona z Włoch,
rocznik 1995r.
silnik 1.6 BOXER
przebieg 117 000 km
Samochód po wymianie podsufitki,wycieraczek, rozrządu i wszystkich płynów eksploatacyjnych.
W planach jest założenie gazu(sekwencja).

Ostatnia edycja:
Alfa super, brakuje tylko jakis alusków i bedzie naprawde git. Pierwszy raz widze w 145 taki podłokietnik... to jest oryginalne czy doczepione jakies?

Sam nie wiem bo jak juz kupilem Alfe to juz byl zamontowany:P ale podejrzewam ze nie jest oryginalny :)

No ładna ładna tylko jakieś koła fajne i bd konkret :-)
Z tego co słyszałem to Boxer i gaz nie jest dobry pomysł

Noo fajniutkaaa:)

Mam słabość do 145m sam taką mam jako drugą Włoszkę i jestem zachwycony boxerkiem!

Dobrą fele wrzuc i będzie modzzioooo!

Jedyne czego nie rób to nie ładuj tam gazu, błagam nie w boxerka...

Hmmm czemu nie, jak dobrze zrobili i przeglądy na bieżąco będzie robił to przynajmniej zaoszczędzi na benzynie.. :) A autko ładne, choć alumek brakuje, nawet najprostszych... Bo te kołpaki... :D

przebieg 117 000 km
hehe... dobre... :o

Pozdrawiam!

bardzo ladna alfa i silniczek Boxer 1,6 :D te nasze 8v lepiej chodza niz boxer 16v moze nie ma jakis osiagow ale jednak dzwiek jest ladniejszy, co do gazu to dobrze ze sekwencja ,rade ci dam jednom na gazie nie szalej jezdzij raczej spokojnie a silniczek bedzie ci sluzyl, zrob zdjecie jak wyglada silnik po zamontowaniu gazu.
Zastanawialem sie zawsze dlaczego na kolektorach jest cos napisane pisakiem jakies( A )ty masz, jak przemienialem silnik to tez mialem jakas literke ciekawe czy nie masz silnika po przekladce

Ostatnia edycja:
te nasze 8v lepiej chodza niz boxer 16v moze nie ma jakis osiagow ale jednak dzwiek jest ladniejszy,

Chyba przesadzasz troszkę, ja jeżdziłem i 8V i 16V więc róznice znam i nie zamieniłbym sie na 8mio zawrorowca:) Dźwięk 16tki w 1,7 przy 6ciu tysiakach jest morderczy...

Co nie zmienia faktu że i 8 i 16 chodą cholernie rasowo:) jak na bx przystało:)

Pzdr

Przyznam się, że nigdy nie jechałem Alfą z boxerem pod maską. Dzisiaj te motory to już klasyk, a swoim dźwiękiem budzą podziw. Mam nadzieję, że przy okazji jakiegoś ze spotów, któryś z kolegów chętnie mnie przewiezie :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Ojjj Alces to jeszcze najpiekniejsze przed Tobą:) Ja za każdym razem jak sie przesiadam z TSa to ciesze sie jak dziecko że ten bulgot usłyszę i poczuje na wolnych to delikatne drżenie fotela a przy deliktanym kopnięciu w pedał przyspieszenia aż budą zatalepie:) te 1,7 16v w bx to jest niezły potworek...

Jak tylko będziesz miał okazję to wsiadaj za kółko boxerka:)

Pzdr

Amortyzatory
Powrót