• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo 145 1.6 16V

• Autor wątku Autor wątku Gibon16b
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dziękuje wszystkim za miłe komentarze, ciesze się że i wam się podoba :D. Nie wykluczone że alfa zostanie wystawiona na sprzedaż.

Bez radia napewno i chyba bez kierownicy. Naba zawieszenie kola razem z autem. Do tego daje seryjne zawieszenie i oryginalne felgi. Rozrząd wymieniony kompletny 8000 kilometrów temu. Zawieszenie z przodu wymienione jakies 2 miesiace temu czyli wachacze sworznie łączniki stabilizatora simerbloki. Świerzo nabita klima, dolożona centralka na pilota. Dzis przyszła mi nowa sonda lambda, i czekam na simerbloki na tył.

Ja już mam swoja alfe zreszta ten sam kolor, silnik i gleba i myślałem czy byś może samych felg nie sprzedał, bo nie ukrywam robią wrażenie. Robiłeś może coś z nadkolami z tylu? Słyszałem że wejdą 17 -nastki 205/40 ale trzeba delikatnie nadkola rozklepać, to prawda? Jakie parametry mają te felgi

To jest felga 17 cali z oponami 205/40. Do tej gleby co mam nie ma wielkiego problemu z obcieraniem czasem przyciera ale nie ma dramatu ale jakbym chciał niżej (co nie wykluczam ze jak zostanie to będzie niżej) pasuje wyklepać jedynie ranty nadkoli dmuchać nie trzeba. nie pamiętam jakie et ma felga ale sprawdzę i napisze. Szerokość to 7,5 cala.

To mi wygląda na 9 cali. Zmieszczenie takiego koła nie obejdzie się bez zgrzytów:D
Widzę na zdjęciu czerwone amorki, jaki zawias masz w tej alfie?

Po dłuższej nie obecności wstawiam nowe zdjęcia. Zmiany niewielkie, nowe kolo CR7 16x9 i kierownica z odsadzeniem.

Zapewne potrzebna jest naba, czyli przejściówka między seryjnym wieloklinem, a mocowaniem sportowej kiery. Fajna jest taka kiera, bo ma mniejszą średnicę, jest bardziej odsadzona, robi się większa przestrzeń na nogi, no i przede wszystkim reakcje układu kierowniczego na ruchy kierownicą są bardziej bezpośrednie.
Niestety minusem jest konieczność zrezygnowania z poduszki powietrznej.

Dokładnie potrzebna jest tylko naba. Z "odsadka" jeździ się naprawdę rewelacyjnie:D. Ja tam żadnych minusów nie widzę:D

Dokładnie potrzebna jest tylko naba. Z "odsadka" jeździ się naprawdę rewelacyjnie. Ja tam żadnych minusów nie widzę
czy ta naba musi być dokładnie od 145 czy podejdzie od innych modeli bądź marek i jak później spasować do niej kierownice? czy praktycznie kazdą da się zamontować?

Amortyzatory
Powrót