• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Alfa OBD i ELM327 bluetooth

zielun

Nowy
Auto
Giulietta 2,0 jtd, Peugeot 308SW
witam,

mam problem z połączeniem się programem Alfa OBD poprzez ELM327 z silnikiem Giulietty. Wiem, że żeby połączyć się z komputerem itd potrzebuję mieć przejściówkę (już zamówiona), ale czemu nie mogę połączyć się z silnikiem? Dodam, że poprzez te samo złącze i przy użyciu programów typy Doctor OBD lub Torque nie mam takiego problemu.

Jakieś podpowiedzi?

Osobiscie testowalem polaczenie Alfaobd 2.x via ELM327 (bt) i nie mialem problemu zeby polaczyc sie z silnikiem. Problem za to mialem z body i innymi komponentami ktore wymagaja przejsciowki.

Osobiscie testowalem polaczenie Alfaobd 2.x via ELM327 (bt) i nie mialem problemu zeby polaczyc sie z silnikiem. Problem za to mialem z body i innymi komponentami ktore wymagaja przejsciowki.

Mam już też przejściówkę i z body też nie łączy:( Korzystasz z wersji na Androida czy PC?

witam,

mam problem z połączeniem się programem Alfa OBD poprzez ELM327 z silnikiem Giulietty. Wiem, że żeby połączyć się z komputerem itd potrzebuję mieć przejściówkę (już zamówiona), ale czemu nie mogę połączyć się z silnikiem? Dodam, że poprzez te samo złącze i przy użyciu programów typy Doctor OBD lub Torque nie mam takiego problemu.

Jakieś podpowiedzi?
Interfejs niekompatybilny z alfaobd

Mam już też przejściówkę i z body też nie łączy:( Korzystasz z wersji na Androida czy PC?

Android, dodatkowo laczy sie z xenonami,abs, i wspomanaganiem kierownicy,
Btw: Mam jakiegos taniego chinczyka z aledrogo za 20zl

Milion razy opisywane na forum-rezystor 120Ohm i elm327 w wersji 1.4 lub 1.5

Milion razy opisywane na forum-rezystor 120Ohm i elm327 w wersji 1.4 lub 1.5

Tak, wiem że było opisywane, ale dziwi mnie fakt że inne programy się łączą a alfaobd nie daje rady. I teraz nie wiem czy to alfaobd nie radzi sobie z tym oporem (niestety nie mam amperomierza żeby sprawdzić) czy coś mam nie tak w ustawieniach programu.

Amortyzatory
Powrót