Alfa GT

• Autor wątku Autor wątku Fisz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ostatnia edycja:
Dziś włoszka będzie miała wymieniony termostat (Behr) wraz z płynem chłodniczym.
Przy okazji dziś jakaś p**da wyłamała mi prawe lusterko, jak byłem w pracy. Na razie pójdzie na klej, żeby jakoś się to trzymało i nie odpadło w trasie w sobotę jak będę jechał do rodziny.
Jeśli ktoś ma na zbyciu komplet chromowanych lusterek to chętnie przygarnę w rozsądnej cenie

Michał, to ewidentnie nie była próba przeciśnięcia się, ktoś po prostu złapał i wyszarpał.

Piękna sztuka :) miałem okazje jeździć takową i no cóż... sama rozkosz :)

Już się trochę uspokoiłem. Termostat wymieniony, silnik ładnie się nagrzewa. Lusterko jakoś "stoi" regulacja działa, przy 70km/h nawet się nie rusza. Jak pociągne klejem to powinno być ok na jakiś czas.

Bardzo fajna GT.
A co do lusterka - nie kupuj od anglika - przerabialem to w swojej 147 i nie pasuja niestety. Ja wymienialem to od strony kierowcy i bylo za mocno do srodka nachylone, przy maksymalnym odchyleniu na zewnatrz lustra widzialem w nim 1/2 samochodu i 1/2 tego co za mna. No i do tego brak czujnika temperatury, bo w angielskim jest w prawym lusterku.

Gdzieś czytałem info odnośnie tego czujnika, dzięki za wskazówkę mrksz87, będę starał się nabyć wersję europejską. Tak się zastanawiam, czy też nie upolować od razu kratek wlotu powietrza od przedniego zderzaka z chromowanymi listwami.. :)

Mała aktualizacja.
W marcu Alfa dostała trochę prezentów, m.in.:
- wymiana oleju silnikowego (Valvoline MaxLife 5w40),
- wymiana oleju w skrzyni biegów (Valvoline DuraBlend GL-5 75W90),
- wymiana filtrów (paliwa, oleju, powietrza)
- wymiana układu hamulcowego (tarcze (mikoda)+ klocki(TRW)) przód oraz tył, wymiana płynu hamulcowego,
- zabezpieczenie progów + zabezpieczenie nadkoli

Niedługo postaram się zamieścić jakieś aktualne zdjęcia, jak już Bella będzie stać z powrotem na 17stkach i zostanie umyta :)

Amortyzatory
Powrót