[GT] Alfa GT 3.2 od szymkoo

Nie jest źle, nie licząc standardowo miejsca łączenia błotników przednich z progami, wystarcza szlifowanie. Ogólnie odpryski i przetarcia oraz jakieś wgniotki. Na drzwiach i klapie był uszkodzony lakier przy rantach, zaczął tam wyłazić rudy nalot więc robie teraz wszystko żeby później uniknąć cięcia i spawania. Od razu wylatują z progów gąbki wygłuszające które nasiąkają i potem wszystko gnije. Plus jest taki że ktoś kiedyś zaaplikował niemałą ilość konserwacji w progi i są teraz zdrowiutkie :D

Nie jest dobrze, leje uszczelniacz na wale, a był zakładany nowy 15kkm temu.
IMG_20191206_160832.jpg
IMG_20191206_174201.jpg
Na zdjęciu porównanie tego który leje (górny) oraz nowego oryginału, różnica w budowie ogromna. Mam nadzieję że teraz będzie spokój
Auto po malowaniu wygląda kozacko, oczywiście tylko gdy jest czyste, a jako że jest teraz brudne i ciężko umyć na mrozie to na razie zdjęć nie będzie :P

Ostatnia edycja:
Przed świętami było ciepło więc alfę umyłem i nawoskowałem. Szyba wymieniona, i rozpórka odnowiona. Dodatkowo pryśnięte czarnym śprajem śruby na kielichach, taki detal a pod maską od razu jakoś lepiej :)
IMG_20191220_153322.jpg
IMG_20191220_153525.jpg

IMG_20191221_164619.jpg

Po wymianie uszczelniacza wału, na jałowych obrotach silnik trochę rwie - no cóż, nikt nie chce pożyczyć ori blokad. Ale zapłony nie wypadają więc zlewam to, nic złego się nie stanie.
Wystawiłem Alfę na sprzedanie. Jak się uda to spoko, jak nie to będę dalej przy niej robił, już niewiele brakuje do stanu jak z fabryki - mimo przebiegu 250kkm :D

PS. znacie jakiegoś dobrego majstra od skrzyń manualnych w okolicy Kraków-Bochnia-Niepołomice-Kazimierza Wielka?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót