• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GT] Alfa GT 2.0 JTS

bys5200

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 2.0 JTS
Witam!

Chciałbym przedstawić Wam moją Alfę, którą sprowadziłem sobie z Niemiec na początku sierpnia. Autko jest z 2005r. Z miejsca zrobiłem jej podstawowy przegląd czyli komputer + wymiana olejów, płynów oraz świec. Na dniach padło aku, więc potrzebna była i nowa bateria.

Alfa prezentowała się bardzo ładnie jednak do tego koloru stwierdziłem, że musi być przyciemnienie szyb jak najciemniejszą folią i moim zdaniem dało to bardzo dużo na estetyce. GT stoi na oryginalnych 18 calowych felgach. Z przodu jest dużo chromu, więc zawitała również srebrna ramka pod blachę, to samo na tyle. Zmieniłem również podświetlenie rejki na LEDy. Jak na razie w planach mam zmianę pełnego oświetlenia wnętrza na LED, montaż ksenonów na przód i jeżeli się uda trafić to chromowane nakładki na lusterka jak to było w Black Line. Niestety wielkimi krokami zbliża się najgorsza pora roku, więc za parę dni Alfa stanie na nowej oponie i stalówce

Proszę o komentarze i ciekawe porady co można zmienić jeszcze aby dodać uroku mojej GT :)

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• _DSC1120.jpg
    _DSC1120.jpg
    110.4 KB · Wyświetleń: 422
  • _DSC1146.jpg
    _DSC1146.jpg
    91.3 KB · Wyświetleń: 453
  • _DSC1050.jpg
    _DSC1050.jpg
    88.3 KB · Wyświetleń: 421
  • _DSC1180.jpg
    _DSC1180.jpg
    78 KB · Wyświetleń: 422
  • _DSC1192.jpg
    _DSC1192.jpg
    94.1 KB · Wyświetleń: 408
  • _DSC1201.jpg
    _DSC1201.jpg
    80.9 KB · Wyświetleń: 405
  • _DSC9706.jpg
    _DSC9706.jpg
    101.5 KB · Wyświetleń: 424
  • _DSC9876.jpg
    _DSC9876.jpg
    191.1 KB · Wyświetleń: 416
Ostatnia edycja:
foty felg jak proxima:))))ładna gt:)hehe ale czerwone fajniejsze;))))))i szybsze:))
ramka nie chrom a klubowa:)

Ostatnia edycja:
Wystarczą czerwone zaciski bo też dodają +10 do prędkości a zapomniałem wcześniej dodać, że przy zmianie kół pomaluję je na czerwono ;)

moim zdaneim przy kolorzw twojej GT świetnie by wyglądały zaciski pomalowane na żółto:)albo w flagę włoską:)

Rozważam cały czas różne opcje. W planach był już nawet pomarańczowy fluo :) W przyszłym tygodniu podskoczę do lakierni to coś ciekawego wybiorę. Oświetlenie wnętrza mam już zamówione tylko czekać na przesyłkę ;)

moim zdaneim przy kolorzw twojej GT świetnie by wyglądały zaciski pomalowane na żółto:)albo w flagę włoską:)
włoska flaga jest do niczego :cool:
i jaki kicz
no jak to wygląda ? i do tego przy tych felgach ? :P
no ale ok - jo mom wgląd ino we 330/32 i brembo a nie wiem jak w jts było :)
attachment.php

Załączniki

• DSCN7392.jpg
    DSCN7392.jpg
    79.2 KB · Wyświetleń: 371
Ostatnia edycja:
Włosi wiedzieli co dobrze wygląda przy projektowaniu :D Zaraz jak przyjdą Ledy wrzucę zdjęcia dla porównania oświetlenia, pewnie kilku osobom się przyda taki wgląd. Lakier również jedzie do mnie kolor.... POMARAŃCZ FLUO :D

Edit.

Koledzy może wiecie co to może być. Przy skręceniu kół do oporu w prawo lub w lewo czuć takie delikatne tarcie obojętnie czy jadę do przodu czy do tyłu. Byłem na stacji diagnostycznej, powiedzieli, że wszystko jest ok. Diagnosta przejechał się samochodem i powiedział, że wyczuwa to tarcie jednak po wjeździe na kanał oraz podnośnik nie zauważył nic niepokojącego. Alfa wjechała też na te wszystkie trzepaki i szarpaki ale nic nie wykazały... Przegub to też raczej nie jest. Jedyne co mi przychodzi do głowy to ta metalowa osłona na tarczę ale nie mam jak tego sprawdzić na razie :/

Ostatnia edycja:
Piekna gt:) DUAL tłumik walnij ;)

Moze poprostu opony oddają taki dźwiek? U mnie w 47 jest podobnie do tego ktoras oponka lekko bije. A z autem wszystko gra :)
Slyszysz tarcie, czy przy okazji tez auto hamuje?

Ostatnia edycja:
To te koła nie pasują, mam podobne, ale na pewno będą dobre dla Ciebie i nic nie będzie tarło :o
A tak serio, to jakby to były te osłony, to piszczałoby trochę, miałem podobnie.

Pięknie się prezentuje.

p.s. sprawdź czy plastikowe nadkole przy pełnym skręcie nie ociera o oponę.

Alfa ma już zmienione koła na stalówy... Felgi dokładnie wykąpane i zakonserwowane czekają już na wiosenne słoneczko :D
Aż wstyd wstawiać zdjęcie Alfy teraz na tych kołach :(
Mam pewien dylemat, który kołpak zamówić.

1. http://allegro.pl/kolpaki-15-alfa-romeo-166-156-gt-gtv-147-159-nr13-i4788230466.html
2. http://allegro.pl/kolpaki-15-alfa-romeo-166-156-147-159-mito-nr8-i4788141696.html
3. http://allegro.pl/kolpaki-15-alfa-romeo-166-156-gt-gtv-147-159-wz11-i4788200974.html

Miałem też dziwny problem gdyż jednego dnia przepaliły mi się dwa bezpieczniki. Jeden od świateł przeciwmgłowych a drugi od zapalniczki. W sumie, że od świateł to się nie dziwię bo często jeżdżę na nich bo jest duuużo lepsza widoczność ale jaki był powód przepalenia od zapalniczki to nie mam pojęcia...
Sprawa dziwnego tarcia została rozwiązana przy zmianie kół. Teraz przy maksymalnym skręcie nic nie czuć. W poniedziałek jadę ustawić zbieżność. Na wiosnę jeżeli zmienię koła i ustawię zbieżność na nowo a problem tarcia dalej nie zniknie będę musiał głębiej poszukać co tam jest nie tak.

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• IMAG0094.jpg
    IMAG0094.jpg
    80.3 KB · Wyświetleń: 116
  • IMAG0095.jpg
    IMAG0095.jpg
    76.4 KB · Wyświetleń: 115
Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót