[Giulietta] alfa giulietta problem BŁAD P1541

piot

Nowy
Auto
alfa giulietta
Dzień dobry na wstępie chciałbym się przywitać ze wszystkimi forumowiczami i wkupić się do waszej grupy:).mam alfe giuliette z 11r. 2.0 jtd 140 koni zaczyna na zimnym silniku palic sie check engine i bład p1541 z tego co sie orientowałem jest to sporadyczny bład ciśnienia oleju. Jezeli wykasuje go na ciepłym silniku to jest ok a na drugi dzien rano odpalam na zimnym i po chwili zapala sie znowu. Olej juz wymieniłem, czujnik cisnienia oleju tez był podmianiany, cisnienie niby jest ok ale wciaz sie pojawia ten cholerny bład . Koledzy prosze o pomoc

Dzień dobry na wstępie chciałbym się przywitać ze wszystkimi forumowiczami i wkupić się do waszej grupy:).mam alfe giuliette z 11r. 2.0 jtd 140 koni zaczyna na zimnym silniku palic sie check engine i bład p1541 z tego co sie orientowałem jest to sporadyczny bład ciśnienia oleju. Jezeli wykasuje go na ciepłym silniku to jest ok a na drugi dzien rano odpalam na zimnym i po chwili zapala sie znowu. Olej juz wymieniłem, czujnik cisnienia oleju tez był podmianiany, cisnienie niby jest ok ale wciaz sie pojawia ten cholerny bład . Koledzy prosze o pomoc

Przeczyścić smok olejowy w misce olejowej

Uszczelka smoka donwymiany. Pompa potrzebuje więcej czasu, aż zassie i nabije cisnienie.

Wysłane z mojego URSUSa C-360 3P

Hej odgrzeje temat.

Wywaliło mi dziś błąd P1541, uszczelka smoka świeża około 10kkm, Poziom oleju w normie - miał ktoś podobny przypadek? Czym się skończyło?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie wydaje mi się żeby ta uszczelka została źle założona.

No nic, spróbuje z regulatorem ciśnienia (znany temat na alfaowner) w PL też już się pokazał, kilka przykładów na grupie Giulietty na fb się znalazło.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

na pompie oleju

Dzieki za wiadomość, czyli co trzeba zdemontować pol silnika od spodu zeby dostać sie do czunika, czy jest mozliwa wymiana bez demontazu miski?

Mi wyskakuje blad P154121, po skadowaniu jezdze spokojnie z tydzien/ dwa i znowu wyskakuje-cos trzeba z tym zrobić, ale rozprucie pol silnika od spodu do wymiany czujnika to chyba kosztowna zabawa:/

Amortyzatory
Powrót