• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

alfa gasnie przy hamowaniu

Auto
Alfa Romeo 156, 1999 r.
jest dziwny problem z samochodem. stał rok. silnik chodzi dobrze, ale jest problem bo jak hamuje to silnik gaśnie. może to kwestia paliwa. wlalem do pustego baku 8 l.

Coś dziwnego się dzieje? Po takim okresie to raczej nic dziwnego że takie rzeczy się dzieją[emoji6]

Kolego, to może być silniczek krokowy który odpowiada za niskie obroty, których teraz nie jest w stanie obrobić. Niekiedy wystarczy silniczek przeczyścić i powinno być lepiej. Ja jak miałem problem podobny, jednak mi bardziej falowały obroty w Nissanie, to kiedy przeczyściłem sobie silniczek + przepustnice + jakimś specjalnym środkiem podmuchałem do kolektora ssącego, żeby brudy z niego zniszczył, i sie poprawiło :)

Dziękuję za odpowiedzi. Najpierw zatankuję tak z 1/4 baku i zobaczymy co będzie, bo wskaźnik paliwa był poniżej minimalnej kreski.

Kolego, to może być silniczek krokowy który odpowiada za niskie obroty, których teraz nie jest w stanie obrobić. Niekiedy wystarczy silniczek przeczyścić i powinno być lepiej. Ja jak miałem problem podobny, jednak mi bardziej falowały obroty w Nissanie, to kiedy przeczyściłem sobie silniczek + przepustnice + jakimś specjalnym środkiem podmuchałem do kolektora ssącego, żeby brudy z niego zniszczył, i sie poprawiło :)

Amortyzatory
Powrót