• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa 166 wymontowanie ICS - pomocy

• Autor wątku Autor wątku artur31
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

artur31

Guest
Potrzebuję podpiąc FM transmiter z tyłu radia.
W tym celu musze wyjąć ICSa. Znalazłem kilka porad na forum, ale utknąłem.
Teraz ystarczy zwolnić zatrzaski po obu stronach wsuwając śrubokręt między ICSa a deskę rozdzielczą .... prubóję od kilku godzin i nic ... pomocy ...

Porady, zdjęcia, szkice rysunki ... proszę

.................................................................................................................................

Dzięki pomocy z forum udało się wyjąć ICSa, dołączam kilka fotek jakby ktoś potrzebował
Całość prac jest prosta o ile wiesz gdzie wsunąć śrubokręt.

Witam. Sam przez to przechodziłem i jest to dziecinnie proste, zaznaczam Ci miejsce gdzie zwalniasz blokady ISC, przynajmniej ze strony którą widac na zdjeciu, z drugiej jest mniej wiecej podobna jaśli nie wiesz daj fotke drugiej strony Ci pokarze gdzie, a blokady zwalniasz wsuwając w to miejsce cienki sróbokręt i dociskając, ale nie wyjmująć go ponieważ blokady sprężynuja i gdy wyjmiesz sróbokręt blokada wróci na swoje miejsce.Jednak na drugim zdjeciu widać co trzeba zaznaczam gdzie zwolnić blokade. Pozdrawiam.

Amortyzatory
Powrót