• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Alfa 159 zgubiony kluczyk

haart1

Nowy
Auto
AR Spider & AR 156 & Seicento 1.2 8v
Witam i proszę o poradę. Zgubiłem kluczyk od samochodu podczas pobytu za granicą (obecnie znajdujemy się w Szkocji) niestety był to mój jedyny kluczyk jaki posiadałem i teraz moje pytanie co dalej? Czy jest możliwość zakodowania i dorobienia kluczyka bez wzoru? I drugie pytanie czy alarm ma dodadkowe zasilanie czy prąd pobiera z aku. Bo myślałem żeby wybić boczna szybę i sprawdzić czy nie zatrzasnolem go w bagażniku

Nie wiemy jaki masz alarm. W większości przypadków powinien mieć osobne zasilanie. Czasem samo odłączenie aku uruchamia alarm, jeśli nie został wyłączony pilotem.
Rozbicie szyby to średnio mądry sposób. 159 można dość łatwo otworzyć poprzez przednie drzwi. Jak to zrobić nie będę tutaj pisał z wiadomych względów:)
Każdy salon AR/Fiat/Lancia/FCA musi Ci dorobić kluczyk jeśli masz dowód własności auta. Bez tłumaczenia dowodu rej. i twojego dowodu (lub paszportu) może być ciężko za granicą. Jeśli nie masz karty kodów to nie problem. Na podstawie dokumentów i numeru VIN wygenerują Ci jej numer. Tylko, że procedura dostarczenia kluczyka to czasem 3-10 dni roboczych...

wszystko fajnie tylko ze w salonie alfy powiedzieli mi 420 funtow co po dzisiejszym kursie daje 2520zl. nie ma jakiegos tanszego sposobu? ile by kosztowala taka sama operacja w polsce? zawsze papiery moge wyslac do rodziny, samochodu i tak nie bede uzywal przez miesiac bo wyjezdzam wiedz czas nie gra roli

Ja bym poszukał na miejscu jakiegoś speca od otwierania aut, jeśli znajdziesz kluczyk to po sprawie, jeśli nie to zadzwoń do jakiegoś elektronika w Polsce może jak mu wyślesz centralke ECU i Body to będzie w stanie dorobić odpowiedni kluczyk albo coś innego doradzi. Sądzę że może być taniej niż w naszych ASO.

wszystko fajnie tylko ze w salonie alfy powiedzieli mi 420 funtow co po dzisiejszym kursie daje 2520zl. nie ma jakiegos tanszego sposobu? ile by kosztowala taka sama operacja w polsce? zawsze papiery moge wyslac do rodziny, samochodu i tak nie bede uzywal przez miesiac bo wyjezdzam wiedz czas nie gra roli

To nie możesz zadzwonić do ASO w Polsce? Skąd my mamy wiedzieć, czy masz kartę kodów itd. Poza tym w ASO są różne ceny usług. Bez karty kodów to około 1800-2000 zł ale są to dane sprzed ponad roku.

Amortyzatory
Powrót