• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa 159 kodowanie stacyjki

robert9990

Użytkownik
Auto
159 1.9 Jtdm 150KM Sport 2009
Witam.
Mam problem z moją 159.
Tydzień temu w sobotę podjechałem do centrum handlowego. Po zakupach wchodzę do belki i nic. Wsadzam kluczyk i nic nie reaguje a na ekranie sygnalizuje "vehicle protection system not available" wsadzam, wyciągam i nic z dobre pół godziny. Blokada kierownicy też nie działała, mogłem kręcić kołami do oporu i nie łapała. Pojechałem do domu ze znajomym i na drugi dzień coś mi nie dawało spokoju i pojechałem znów spróbować, nic z tego. Zero reakcji tylko komunikat i tak kolejne kilkanaście minut. Następnego dnia poniedziałek rano pojechał znajomy laweta wciągnąć auto. Wchodzi i cyk- wszystko działa. Zero błędów. Podpięty komputer i nic nie pokazało. Mechanik zdiagnozował uszkodzenie stacyjki. Zamówił uzywana z zestawem startowym(zegary itp) i problem z zakodowaniem ma. Nikt w okolicy nie potrafi tego zakodować. Może znacie kogoś najlepiej Śląsk lub opolskie kto zakodował by stacyjkę? Na razie jeżdżę znów na starej ale kwestia czasu i znów się coś odwali...

Amortyzatory
Powrót