• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Alfa 159 cena adekwatna do stanu

marclazy

Nowy
Auto
Alfa 159
Witam serdecznie,

Jestem na kupnie alfy 159 myślę o roczniku co najmniej 2007. Przeglądając ogłoszenia zastanawia mnie fakt niskich cen samochodów zaczynających się od ok. 16tyś warto w ogóle zwracać uwagę na takie egzemplarze? Tak obiektywnie patrząc, ile trzeba zapłacić żeby się tzw. " nie wpakować"?
Do tej pory oglądałem trzy alfy, zastanawia mnie również fakt wykończenia komory silnika, a dokładniej spawy na błotniku przy kolumnie z prawej strony tak jak by drut wystawał po migomacie? we wszystkich trzech wyglądało to podobnie z tym, że lewa strona jest ładniej wykończona?

Pozdrawiam.

Witam serdecznie,

Jestem na kupnie alfy 159 myślę o roczniku co najmniej 2007. Przeglądając ogłoszenia zastanawia mnie fakt niskich cen samochodów zaczynających się od ok. 16tyś warto w ogóle zwracać uwagę na takie egzemplarze? Tak obiektywnie patrząc, ile trzeba zapłacić żeby się tzw. " nie wpakować"?
Do tej pory oglądałem trzy alfy, zastanawia mnie również fakt wykończenia komory silnika, a dokładniej spawy na błotniku przy kolumnie z prawej strony tak jak by drut wystawał po migomacie? we wszystkich trzech wyglądało to podobnie z tym, że lewa strona jest ładniej wykończona?

Pozdrawiam.

Za 16 tyś. szukałbym dobrego egzemplarza ale 156 a nie 159.

Według mnie nie ma takiej ceny, powyżej której mamy pewność, że się nie wpakowaliśmy w bagno. Równie dobrze możesz wydać 35 000 i kupić bubel. A tzw. okazje lepiej sobie darować Tak jak kolega wyżej napisał za taką cenę raczej nie znajdziesz dobrej 159. A opisy typu, 50 000 przebiegu, sprawdzony, Włoch w kapeluszu jeździił, żeby nie pobrudzić podsufitki i na kapcie zmieniał jak wsiadał za 16 000zł. można sobie darować. Mój kumpel się trochę takich naoglądał i po kilku takich perełkach zmienił budżet :). Zawsze warto dokładnie sprawdzić auto, wiadomo że nie da się wszystkiego, ale podstawowe rzeczy to już trzeba :) i nie szukać wyłącznie okazji, bo o dobrą ofertę ciężko przy niskiej cenie.

Nikt przy zdrowych zmysłach nie sprzedaje zadbanego auta /ani wogóle niczego/ za niską kasę. I ani Polak ani Niemiec ani Holender czy Belg nie oddają aut po kosztach. Warto jednak czasem /szczególnie jak jest niedaleko/ okazje cenową sprawdzić z bliska bo moim zdaniem np interwencja blacharska nie przekreśla żadnego auta. tymbardziej że np 159 ze względu na specywiczne błotniki przednie często z racji już sporego wieku miały malowane drzwi czy błotniki. Natomiast na pewno nie ma co liczyć na dobrą jakość auta z ceną sporo poniżej średniej rynkowej. Odwrotnie zresztą też. Wysoka cena nie gwarantuje wysokiej jakości, a błyszczący lakier dobrego stanu technicznego. To jak z dziewczyną to że ładna nie znaczy że dobra :)

Witam serdecznie,

Tak w tych autach jest. Te wykończenia są dramatyczne. Ale 16 tysięcy to ... to kwota dobra na Focusa z 2005 roku, a nie na 159kę.

Witam serdecznie,

Pozdrawiam.

Wejdź na stronę mobile.de i sprawdź ile średnio w Niemczech kosztuje auto z danego rocznika w dobrym stanie. Dolicz do tego wszystkie ew opłaty i masz odpowiedź. Niższe ceny oznaczają bogatą historię auta pod względem wypadkowości lub sporą cofkę licznika. Nie ma cudów.

Wejdź na stronę mobile.de i sprawdź ile średnio w Niemczech kosztuje auto z danego rocznika w dobrym stanie. Dolicz do tego wszystkie ew opłaty i masz odpowiedź. Niższe ceny oznaczają bogatą historię auta pod względem wypadkowości lub sporą cofkę licznika. Nie ma cudów.
Dokładnie. I to w zasadzie powinno zakończyć ten temat zanim narodzi się kolejne 20 stron wywodów...

Do ewentualnych "bonusów" w tej cenie dodajcie jeszcze wszelkie wady prawne, wałki na podatku Vat, zastawy i cholera wie co jeszcze.

No i kolejny temat o tym samym, kolejny nowy koleś któemu sie nie chce poczytac tylko wrzuca poraz enty ten sam temat , tylko ceny coraz niższe...

Tyle tematów o tym a Wy zawsze się podniecacie jakby był pierwszy.

Każda okazja do luźnej pogadanki jest dobra :)

Amortyzatory
Powrót