[159] Alfa 159 1.9jtdm 8v 120KM

Auto
Alfa Romeo 159 1.9jtdm 120 h rok 2008 sedan
Alfa 159 1.9jtdm 8v 120KM gaśnięcie przy przyspieszaniu

Witam mam następujący problem samochód podczas jazdy i przyspieszania potrafi przejść w tryb awaryjny i zgasnąć podpinany był pod komputer ale żadnych błędów na tą chwilę został wyczyszczony zawór egr i nie wiem może on się przycina czy coś ale gładko się otwierał i zamykał jak go czyściłem. Drugie pytanie i się nasuwa taki zaworek overboost cały czas tak brzęczy i jest ciepły czy nie jest on zepsuty? Może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie?

Ostatnia edycja:
Czy auto jest po chip tuningu?

No nie wiadomo czy jest bo kupowałem 3 lata temu i sprzedawca go sprowadził więc też nie wiedział czy jest no ale zbiera się ładnie jak na 120 KM a to coś ma do znaczenia czy po chipe jest?

Może mieć skasowaną tablicę usterek, co powoduje niewyświetlanie kontrolki "check engine" oraz niezapisywanie kodu błędu w sterowniku silnika.
Auto w momencie wystąpienia usterki gaśnie od razu czy moc zostaje obcięta?

Samochód od razu zostaje odcięty i po chwili gaśnie

Przez forum można tylko zgadywać, jak miałbym strzelać to obstawiam układ zasilania paliwem - nieprawidłowe ciśnienie.

No dobra a też zauważyłem że na zimnym silniku obroty falują leciutko i wzkazówka od temperatury silnika nie zawsze dojdzie do 90 stopni zatrzymuje się przy 80 tak jak się spokojnie jedzie czy może to być związane z Tym wszystkim?

Amortyzatory
Powrót