Alfa 156

• Autor wątku Autor wątku Arek 146
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
no jeśli jest to kameleon to na pewno nie febryczny, do tego nie zycze nikomu zeby sie cos stalo z jakims elementem tego samochodu zeby pozniej ktos mial lakier dobrac, bo samochod i tak w łaty bedzie ;//
do tego zdezak juz jest podrapany i to w miejscu gdzie tej farby w ogole nie powinno byc :|

Mnie zdjęcia nie porywają, cena też daje do myślenia. Też uważam że auto było malowane.
to chyba kolor który pojawił się w palecie po liftingu wnętrza w 2002roku.
Kameleon był wcześniej ale to był inny kolor (bardziej wchodzący w błękit)

no mi to sie od zawsze wydawalo ze tych czarnych listew na zderzaku to alfa nigdy nie miala malowanych :? no ale moze o czyms nie wiem :|

ale cos jest za nowa jak na ten rok - odnawiana jakas.
ehhh ja bym ja sprawdził po swojemy od podstaw i cos by wyszło a jak nie to super furak :)

Ja patrze na taka cene to chyba oddam swoja za 10 tys. i na nic gadanie ze nie bita ze wszystko gra :-( bo to 99 a cena jak za 97

ehh chyba bede jezdził 1.8 do konca swiata

pozdro
łukasz

Skoro bezwypadkowa to po co była cała malowana (lakier z czarnych listw zderzaków zchodzi)- wg mnie dostała w lewe tylne drzwi. Cena jak za typowy szrot. Elektryczne szyby, a ztyłu korbki.. O przebiegu też się raczej nie wypowiem - pewnie w ASo mają historię tego auta to można sprawdzićI beznadziejne podświetlenie zegarów (alfoskie zielone przerobione na wstrętny pomarańcz)

Maciek-156 napisał:
beznadziejne podświetlenie zegarów (alfoskie zielone przerobione na wstrętny pomarańcz)
nie przerobione tylko niektore modele takie maja
Maciek-156 napisał:
Elektryczne szyby, a ztyłu korbki..
do tego nie wszystkie modele miały elektrycznie otwierane 4 szyby tylko przód
Maciek-156 napisał:
wg mnie dostała w lewe tylne drzwi
jak by w same drzwi dostala to by nikt jej calej nie malowal, wiec albo była porządnie poturbowana albo komus sie poprostu bardzo spodobał kameleon (co wydaje mi sie mało prawdopodobną wersją) a jak sie zdezakiem gdzis zawadzi to i lakier złazi ;//

Madnes7 napisał:
no mi to sie od zawsze wydawalo ze tych czarnych listew na zderzaku to alfa nigdy nie miala malowanych :? no ale moze o czyms nie wiem :|

Miały,miały. modelo od 2002roku ( te już z nowym wnętrzem, ale jeszcze przed liftingiem zewnętrznym)

zauwazam jeszcze - brak podkladki pod tablice przod - jest tylko ramka wprost na zderzak.
Cos dziwnego na gornej krawedzi lamp i dziwne pasowanie wokol nich.
Malowane zderzaki - ale deska stara...
zegary z drozszej wersji, a tu widze korbki z tylu (tez byla taka oopcja, sam ma korby na tyle), nie widze za alusow. Nakladka na prog tez jakas taka....
ZAMALOWANE sruby mocujace tylny zderzak, wiec byla malowana. Z drugiej strony - ma nalepki na przenim pasie - ale tez jaoks tak krzywo. Aczkolwiek ciezko je odkleic i nakleic po lakierowaniu. Poza tym - mogla byc trzasnieta w tyl i lakierowana tylko po wiechu od frontu.
Podsumowujac - wyglada na walona, nie wiem jak silnik.... bo po zdjeciach sie nie oceni. W kazdym razie ja bylbym b. ostrozny przy ogledzinach.

Amortyzatory
Powrót