Alfa 156. Tylne kanapy ??!!

Auto
Alfa Romeo 156 2.0TS 99.r
Witam
Może się zbłaźnię tym pytaniem, ale mam NIUNIĘ od dwóch dni , jest piękna. Jest jednak małe "ale". Czy w 156 rozkładaja sie tylne kanapy ??!! Mam pilnie cos do przewiezienia , a w instrukcji nic nie znalazłem. Szukałem w samochodzie i nic :( . POMOCY Nawet do głowy mi nie przyszło że nie ma opcji rozkładanych kanap , tylko otwór na narty ??! :shock:

jak to przewaznie bywa w tej klasie kanapy sa stale i nie mozna ich zlozyc tak samo jest w alfie nawet jezeli bys ja odkrecil to i tak nic Ci to nie dA bo jest met5alowa przegroda odzielajaca bagaznik przyspawana do konstrukcji nadwozia

Dzięki , tego niestety sie obawiałem. Wybierając samochód nie myslalem o tym . Głównie szukałem sportwagon-a, ale nie ma tego wiele, a co trafiałem to w kiepskim stanie.
Wielkie dzieki

ale da sie przezwyczaic do tego no chyba ze potrzena Ci na codzien duza przestrzen ladunkowa a jezeli nie to bagaznik tez nie jest az taki maly

A oto dlaczego nie można złożyć tylnej kanapy :D
Ale auto sztywniejsze :D

generalnie Alfa jako bagażówka nie była projektowana to jest sportowo turystyczne autko i trzeba się z tym pogodzić

ja nawet do SW bym miał opory żeby wpychać jakieś pralki meble itp :)

wiem ale jakoś mi estetycznie nie pasuje to tak jakbyś pięknej kobiecie na plecy worek ziemniaków zarzucił :) a składana kanapa chyba nawet w opcji nie była w sedanie

e tam zaraz worek ziemniaków ...niech to będzie wielki kosz kwiatów ...no i nie na co dzień ;)

Ja szukałem SW i udało mi się trafić piękny okaz.
A jednym z głównych powodów była kanapa składana i kombi jak nie kombi.
A mina pana z mega tuning pancerwagona, że został zrobiony przez auto rodzinne bezcenna :)
A z tymi ziemniakami to przesadził kolega.
Choinka, to nie ziemniaki, a spróbuj przewieźć sedanem :)
Bo co to za święta bez choinki .

ziemniaki to tylko przykład a choinkę myślę że w sedanie dałoby radę. trzeba tylko powiedzieć żeby mocno ją opakowali to przejdzie przez otwór na narty :D

Amortyzatory
Powrót