[156] Alfa 156 SW 1.9 JTD 2002r.

majster

Nowy
Auto
Same ALFICE
Hej,

Jako iz moja poprzednią 156 spotkał nieszczesny tir, to musiałem zaopatrzyc sie w nową. Oto ona (na otarcie łez).

Takie na szybko porobione fotki:) Silnik ten sam co miałem w poprzedniej 1.9jtd 116km z przebiegiem prawie takim samym 148500km - potwierdzonym książką serwisową do końca w niemczech.
Długo myslałem nad tym co zakupic... W ostatniej chwili jednak postanowiłem wrócic na własciwy tor. Miejmy nadzieje, ze ta bedzie mi służyła jak poprzednia przez lata bezawaryjnie:) Udało sie kupic 156SW w dobrym stanie i z tego jestem zadowolony.

pozdrawiam i do zobaczenia na drodze i spotach, już nawet mam nowe tablice SWD, ale to jutro...

Fajna, progi sportpack a alu zwykłe?? Wychodziły takie?? Fanie ze po FL wnetrza. Miłej jazdy:)

Super! Oby się sprawowała tak jak poprzedniczka!
Znaczek na scudetto nowy + telefony i dla mnie miód!
Czy mi się zdaje czy to lakier Grigio Africa??

Daje kolejną porcji fotek.
Alfetta dokładnie przezemnie zbadana i nie była nigdzie bita, były robione jedynie delikatne poprawki lakiernicze na dołach drzwi jeszcze w niemczech, a tak wszystko w orginale, praktycznie jak nowe...:) co mnie cieszy i do końca serwisowane.

Świetny kolor, świetna tapicerka, świetne radio w środku
Haha, dlatego że moja ma to samo:)

Masz z tyłu elektrykę?
Wymieniasz na skórę?

Kolor faktycznie ładny i na zywca wygląda jeszcze lepiej:)
Radio już wywaliłem bo słabo grało:)
Skór nie palnuje bo juz kiedys miałem i jakos deugi raz niechce...
Z tyłu niestety korbki, ale dla mnie osobiscie liczył sie przy kupnie stan techniczny. Oglądałem ich troche i była fajna sw ze wszystkim dodatkami, ale fajna była tylko na fotkach:(

A do tej planujesz jakieś modyfikacje?

Sterowanie radia z kierownicy?
Tempomat?
Elektryczne szyby z tyłu?

Ja tam z tempomatem w 147 tak zakombinowałem że mi się zwrócił w 100% zanim tak naprawdę zacząłem z niego korzystać...

Dzi bella zaliczyła czyszczenie wnetrza:) 2 godziny mi to zajęło ale efekt całkiem, całkiem...

Dostała też zmieniarke która weszła do schowka. Podłączona pod oryginalne radio.

Pare nowych fotek:)

Tak wyglądają pedały po 150 tysiakach przebiegu.

Nawet nie mów:) jakos nie było wczesniej czasu. Przykleje ją już jutro jak bede bude pucował to i przy okazji szyby wyczyszcze i wtedy przykleje tą naklejke.

Plany na przyszłosc? Od strony mechanicznej to: rozrząd powoli sie zbliża, oraz olej przed 10 tkm zawsze wymiana:) od strony lakierniczej - przygotowanie auta na nasze zasolone drogi, konserwacja progów, podwozia oraz profili zamknietych. W poprzedniej belli też tak uczyniłem choc tak jak tu w sumie nie trzeba ale lepiej miec zrobione to na czas niż później robic łaty:)
Przebieg na dzis to 149020km.

Przyklej tą naklejkę wpierw na twardą folię taką jak na rzutniki albo do bindowania i dopiero na szybę.
Unikniesz problemów przy wymianie szyby albo następny właściciel będzie miał łatwiej ją usunąć :)

Hmm i zawsze też będziesz mógł włożyć jakiś papier między szybę a naklejkę tak w obawie przed fotopstryczkiem :)

Amortyzatory
Powrót