• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Alfa 156 JTD by Andy

• Autor wątku Autor wątku Andy20382
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    jtd
często jezdze z pełnym bagażnikiem i czterema osobami, za twardo by nie było?? Bardzo twardy on jest?? Przeraża mnie komfort jazdy, wiadomo jakie drogi są w Polsce a jak zjeżdzam z Niemiec to wiadomo ile fabryka dała:)

co do bagażnika hmm ja nie narzekam bo dziś miałem załadowany po brzegi i tarło troszkę ale wykładzina bo jak pisałem wcześniej wyrolowalem nadkola i nie ma co trzeć;),można jeszcze zamówić gumki w amorki ale wtedy będzie beton:)To zawieszenie jest Twarde.na prostych drogach bajka zero obiekcji ale w Pl hmm ciężko mi powiedzieć na pewno częściej będziesz wymieniał górne wahacze,no chyba ze zainwestujesz w poliuretan no to bez obaw wymian:)

ciężko mi jest zdecydować nie wiem co zrobić, przy gwincie i tak więcej bym nie opuszczał jak 20,góra 30mm. Z tyłu mam nowe amorki monroe może kupić sprężyny eibacha, tylko boję się tego obcierania przy załadunku. Wiadomo na równej drodze będzie dobrze na dziurach?? mam felgi 215,45,17. Chyba kupie te sprężyny spokojnie zmieszczę się do 900zł

Ja tam bym tego TA-Technixa całego nie zakładał, cena adekwatna do jakości niestety...

ciężko mi jest zdecydować nie wiem co zrobić, przy gwincie i tak więcej bym nie opuszczał jak 20,góra 30mm. Z tyłu mam nowe amorki monroe może kupić sprężyny eibacha, tylko boję się tego obcierania przy załadunku. Wiadomo na równej drodze będzie dobrze na dziurach?? mam felgi 215,45,17. Chyba kupie te sprężyny spokojnie zmieszczę się do 900zł
mialem poprzednio mazde 6 na samych sprezynka HR bylo fajnie ale nadkola trzeba i tak i tak wyrolkowac bo gzyms będzie trzeć,u mnie siedzi teraz 18-215-35 z małym naciągiem.
co do wyboru zawieszenia to każdy ma swoje zdanie i za małe pieniądze jest gleba!co do jakości kumpel ma a4 b5 i jeździ 2 lata bez problemów także opinie są zawsze podzielone:)

mialem poprzednio mazde 6 na samych sprezynka HR bylo fajnie ale nadkola trzeba i tak i tak wyrolkowac bo gzyms będzie trzeć,u mnie siedzi teraz 18-215-35 z małym naciągiem.
co do wyboru zawieszenia to każdy ma swoje zdanie i za małe pieniądze jest gleba!co do jakości kumpel ma a4 b5 i jeździ 2 lata bez problemów także opinie są zawsze podzielone:)

Pewnie że tak, nie wszystkich stać na gwint za 6 tyś. a funkcjonalności zawsze jakaś tam za małą kasę jest:)

Jakie to felgi kolego Andy?
wzór bodajże rs4 od Audi ale podróbki z rozstawem 5x100 i do tego pływaki!
w sumie kumpel mówi ze alfa dobrze wyglądała by gdybym założył negatyw?na pewno będzie z tylu 2cm dystansu a przód 5mm może 1cm co do negatywu to się zobaczy:)

Przy tej glebie pięknie się prezentuje. Zobaczymy moje 18 ki po założeniu Sportpackowych springów.

No nadszedł czas na nowe fotki:
Zmiany małe ale zawsze coś:)
-przód lampy bi-xenony od Proximar
-d2s xenony 6000k
-tył dostał 20mm dystanse
-nowe radyjko i tuba
-regulacja zawieszki i usztywnienie tylu odbojami
-dywaniki:)

Ostatnia edycja:
Fotka tyłka mistrz, niezły koks wyszedł. Jaram się w opór:rolleyes:

Dobry bandzior.Świetna prezencja.Tył wrecz przyszeroko,ale efekt jest powalający.

Założ jakąs koncówkę na tłumik ,bo razi po oczach przy takim wyglądzie reszty.

Amortyzatory
Powrót