• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Alfa 156 JTD by Andy

• Autor wątku Autor wątku Andy20382
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    jtd
A

Andy20382

Guest
Witam wszystkich od jakiś 4 miesięcy jestem posiadaczem Alfy 156 1.9 JTD Turismo z 2005r.
Pewnie wielu stwierdzi ze popsuta bo kierka z drugiej strony:),ale przyzwyczaiłem się!
Przebieg dość nieznaczny 65.600 mil czyli jakieś 105 tys km.
Przez ostatnie 3 tyg poświeciłem czas na serwis czyli
-wymiana oleju
-filtrów(wszystkich)
-świece
-górne wahacze
-końcówki stabilizatora
-termostat
W poprzedni piątek dostałem zawieszenie wiec nie odparłem się pokusie zęby zmienić je w weekend:)

Jak widać pogoda nam dopisała:)
Zawieszka

Po małych męczarniach udało się wszystko złożyć do kupy:)

Plany na przyszłość
-wymiana zderzaków i progów
-Wyrolowanie nadkoli
-nowe alu 18-19 cali sam jeszcze nie wiem
co do alu jest mały wybór wiec ciężko cosik fajnego znalesc,mam okazje kopić 5-100 i pływaki do tego

Tylko jest mały problem,gdyż chciałem założyć 2cm dystanse do tylu i 1cm do przodu ale na pływających śrubach nie da rady.
Opony z naciągiem pewnie 215-35-18
a to moja druga bella która zakupiłem dla siebie na części.

Komentarze mile widziane i może jakieś pomysły co do alu pozdrawiam.

Pieknie się prezentuje na tym zawieszeniu, dlaczego myślisz że kiera z drugiej strony to coś złego ?? Mieszkasz i pracujesz w UK to normalne.

Ładnie się prezentuje po wymianie zawieszenia i ogólnie ładna Alfa :) Wrzuć jakieś zdjęcia środka jeszcze :) A koła doradzałbym tylko jakieś oryginalne z AR. Ale te na których stoi obecnie też ładnie się prezentują :)

Myślałem, że chcesz założyć jakieś nieseryjne zderzaki. Tak sobie ostatnio przeglądając inne forum trafiłem na temat, w którym do 156 po FL właściciel wrzucił na przedni zderzak LCR Spliter.
A wygląda to tak:

bad88b85b66f8.jpg

O kurcze mała dokładeczka a wygląda kozak, gdzie takie cudo można znaleźć ?

Alfa naprawdę ładnie wygląda. W garażu już czeka na moją zawias -20 mm :) Niech tylko się cieplej zrobi :D A ta dokładka od seata zajebiście mi się podoba. Może niedługo i u mnie coś takiego zawita :D

To dokładka od LCR czyli Leon Cupra R - koszt od 180zł
a ta dokładka to od 1 czy już nowej wersji leona?
Mialem chwilkę czasu i zrobiłem fotkę środka:)

więcej fotek jakoś w weekend może już nowe Alu będzie:)
Rano spuściłem 1cm niizej i co się okazało nakrętka od regulacji wysokości trze o zwrotnice,także w ruch poszedł pilnik i już wszystko dobrze

Ostatnia edycja:
Mały update alu...

Jak widać na zdjęciach tył leży niżej,gdyż nie mogę zjechać niżej bo nakrętka blokuje się o zwrotnice i nie wiem co mam zrobić to maksimum jakie mogę zjechać w dol.

Zdjęcie robione gdy samochód był podniesiony a gdy założyłem kolo i zwaliłem go z lewarka nakrętka oparła się o zwrotnice:(
Dodam ze dziś wyrolkowalem nadkola :)

Ostatnia edycja:
tak jak wolałem SW tak twoja mnie zauroczyła, śliczna. Chciałbym zawias ale 2 tysie wyłożyć na gwint troszkę to boli:)

tak jak wolałem SW tak twoja mnie zauroczyła, śliczna. Chciałbym zawias ale 2 tysie wyłożyć na gwint troszkę to boli:)

Dzieki:)
Ja z niemiec zamawialem przez Ebaya i zlozylem oferte sprzedajacemu i ja zaakceptowal,z przesylka wyszlo 290 funtow czyli jakies 1363zl przy tej wartości funta!

Amortyzatory
Powrót