Alfa 156 Crosswagon Amortyzatory tył

To nie jest trudne bo wystarczy dospawać uchwyt do stabilizatora .
Jedyna rzecz która po rozmowie z nim mnie irytuje fakt że chce na ludziach zarobić !
Mógł by podać tylko nr amorków które użył i nie było by problemu a tak to będzie chciał się na nieszczęściu ludzi dorabiać

Ja znowu napotkałem się że przerabiał coś od fiata brava czy bravo możliwe że których amorek od fiata pasuje a uszy użył od amorków SW

Tropy są różne. Jak by ktoś miał możliwość to sprawdzić można jeszcze przednie amory od alfy 155 q4. On ewidentnie przerobił tylko mocowanie malo istotnego stabilizatora. Więc ingerencja prawie żadna. Wspominał że niby to nie jest z grupy fiata, może faktycznie,może dla zmyłki. Może ma ktoś znajomego w intercarsie któremu się nudzi i sprawdziłby kilka modeli.

Napradę nikt nie widzi problemu w tym że mocowanie do zwrotnicy ma zupełnie inne rozstawy ? :)

Ostatnio przerabiałem temat intensywnie i czekam na części zamówione u Geparda przed świętami.

Mechanik próbował walczyć i zamówił 6 kompletów różnych amortyzatorów, poleciłem, żeby poszukał w sporwagonie q4 i niestety, szkoda zmarnowanego tygodnia.

W moim przypadku mocowanie sprężyny na amortyzatorze było skorodowane, skrzywiło i zaczęło trzeć o oponę.
Skończyło się na lawecie, rozkręcone czeka na części.

Posprawdzajcie sobie amorki.

Michał

Jak rozwiązałeś problem?
Mam taką samą awarię w swojej CW Q4 :(
Wymieniłem po zakupie cały przód (amory oryginałki, sprężyny, wahacze, klocki) a teraz posypał się tył...
Sprawdziłem w specyfikacji, że mają długość: 698mm/498mm

Ostatnia edycja:
Jak rozwiązałeś problem?
Mam taką samą awarię w swojej CW Q4 :(
Wymieniłem po zakupie cały przód (amory oryginałki, sprężyny, wahacze, klocki) a teraz posypał się tył...
Sprawdziłem w specyfikacji, że mają długość: 698mm/498mm

i co znalazłeś coś? przerabiałeś cos czy kupiłes gotowe. ?

Amortyzatory
Powrót