[156] Alfa 156 2.0 TS [srebna] --- Irek

• Autor wątku Autor wątku Irek156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Irek156

Guest
Witam..

W końcu znalazłem trochę czasu na opis mojej AR... Jest to rocznik 98 z silnikiem 2.0 na sekwencji z przebiegiem 180tys.
Mam ją nie planowaną że tak powiem... A było to tak że-- Miałem na sprzedaż-zamiane stary motorek yamahe fz 750 I po paru dniach jeden z kol mówi że jest fajna Alfa 156 tylko nie odpala itp.. No to ja się zgadałem z tym typem pojechałem tam motorkiem wrażenie ? pierwszy rzut oka aach piękna a ten środek miodzio już nie zwracałem nawet uwagi co jest zepsute że nie pali...Ja Za ten motorek dałem 1000zł i zrobiliśmy zamianę + ja dopłaciłem 1500zł.. Tyle że w alfie nie było przeglądu ani Oc.. A Chłopaczka historia z alfą to taka że kupił ją gdzieś z okolic -Szczecina- po powodzi pojezdził coś ok 3tygodnie i się zaczęło i ją postawił w garaż i tyle.... A ja mam takiego fachowca od takich spraw elektronicznych zaliczył 3 wizyty u mnie i wszystko sie okazało.. Padł komp silnika immo przekaznik silniczek krokowy i przypływka.. Oczywiście wszystko wymieniałem po kolei i nadal nic nic nic na końcu jak wymieniłem krokowca to japa ucieszona :D . Jak na razie jestem B zadowolony śmiga wszystko ok ;- ) .. lakier i środek naprawdę udał się zadbany..
A co zrobiłem przy niej to już hmm troszkę jest zrobione i planów nadal mam wiele. Zdj jeszcze za pięknych to nie mam ale na dniach po robię ładne.

A plany to takie ::

Zmienić przód zderzak na serie - Bo ten wygląda tragicznie taki wypchany do przodu ;/
Na wiosnę założę konkretną glebe
Być może inne felgi lub te przemaluje - środek czarny rant polerka
I myślał będę nad chip tuning :D hmm Znaczy się mocy nie brakuje ostatnio z lekkiej góreczki 4B wycisnęła 200km\h

A czeka mnie wymiana:

Przód lew-praw góra wahacze I dół tulejki.. A tył jest ok.
Olej
rozrząd

ZDJ Ar -- http://www.polskajazda.pl/Samochody/Alfa-Romeo/156/141008

Fajne novitecki (felgi) ale ten ryjek raczej do wymiany (chociaz o gustach sie nie rozmawia :) ) Co do chipowania porzuć ten pomysł, bo wszystko co dostepne na rynku to chlam prowadzący w krótkim czasie do jakiejś awarii. Lepiej jej zrobisz jak za kase na chip zalejesz do pełna paliwa.

Benzynowego silnika raczej programowo w sposób odczuwalny nie wzmocnisz, niestety... Możesz coś pokombinować z dolotem (ale nie mam na myśli stożka) i z wydechem, to przyniesie niewielkie, ale wymierne korzyści i adekwatne do poniesionych nakładów finansowych.
Zderzaki faktycznie proszą się o serię... a przy tych felgach obniżenie zawieszenia obowiązkowe :).
Pozdrawiam.
- Rafał

Kozacko wygląda jednak przedni zderzak byłby IDEALNY ale od GTA wtedy bomba!

Będę śledził przywracanie jej do oryginału :)

Felgi świetne. Ciekawi mnie, co to za rzeźba z pokrywą silnika :D Jak będziesz chciał, oddam Ci taką za koszt przesyłki + 'czteropak' :D

Witam imiennika :). Alfa bardzo ładna. Opłacała się ta zamiana :)

hmm musiałbym założyć serie i zobaczyć jakby to wyglądało. Bo nie wiem czy seria nie będzie za krótka do progów.

Zderzaki to kompletna pomyłka wraz z progami .Jak zmienisz tylny zderzak to może ten wydech będzie mieć swoje miejsce ,a tak to wisi jak u emeryta :stop:
Dokup obudowę silnika bo ta tylko szpeci i daje do zrozumienia ,ze z tym autem coś nie tak.
Popraw reduktor bo w razie stłuczki narobi bigosu ,a tego lepiej uniknąć.
Prześlę później zdjęcie jak u mnie wygląda to pod maską.
Zamiana udana ,a jak inwestować chcesz w body kit to stylizuj się na german style.

- - - Updated - - -

Pokaż załącznik 81581Pokaż załącznik 81582

- - - Updated - - -

Reduktor jest schowany pod akumulatorem..

Te felgi to ni jak mi nie pasują do całej budy...

Amortyzatory
Powrót